SRPSKI MEDIJI BRUJE O UTAKMICI GODINE: / 'Kako se motiviraju Hrvati? Puštaju im snimku poraza od Srbije u Beogradu'

Image
Foto: Pixell

Među igračima prednjače izjave o prijateljstvu s hrvatskim kolegama.

11.1.2018.
19:36
Pixell
VOYO logo

Europsko rukometno prvenstvo koje se od 12. do 28. siječnja igra u Hrvatskoj dosta je prostora dobilo i u srpskim medijima. Jedan od razloga je i činjenica da će tamiošnja reprezentacija prvenstvo u petak otvoriti upravo protiv domaćina.

Gotovo svi mediji u Srbiji, među kojima su popularni portali poput Blica, Kurira, Telegrafa, Alo.rs-a i ostalih u četvrtak su se osvrnuli na popis Line Červara te su prenijeli njegove i izjave Kauboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija je jako neugodna momčad, jako ih poštujem . Ne smijemo ih podcijeniti, jedina nam je prednost što igramo pred svojim navijačima. Izgubili su pet utakmica, ali mislim da je to bilo zavaravanje nas", izjavio je Vori, čije je riječi prenio Kurir.

Također, dosta je bilo naglaska da je izbornik Srbije Jovica Cvetković na Euro poveo šestoricu debitanata, ali i dan je ostao bez kružnog napadača Rastka Stojkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešum smiruje strasti

Među igračima prednjače izjave o prijateljstvu s hrvatskim kolegama. Žarko Šešum istaknuo je da se nepotrebno podigla bura uoči utakmice s Hrvatskom, ali da je to donekle razumljivo jer je taj derbi u svim sportovima specifičan. No, dodao je da su srpski i hrvatski igrači prije svega prijatelji, a potom rivali.

"Puno nas igra zajedno ili često jedni protiv drugih. Uvijek je fer i sportski, najnormalnije moguće. Puno igrača živi zajedno, jede isti kruh. Više se u medijima stvorila tenzija. Bit će na terenu iskri i svega, ali sve u sportskim okvirima", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reportaža iz Splita

Novinarka Blica Jelena Medić objavila je pak kratku reportažu iz Splita.

"Dobrodošli u Split! Poprište borbi grupne faze Europskog prvenstva rukometašea bit će jedan od najljepših gradova na Jadranu, a da li će biti sretan za izabranike Jovice Cvetkovića, doznat ćemo u narednih šest dana", piše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da ih je u Splitu dočekalo lijepo vrijeme i 'vjerovali ili ne, ni riječ o utakmici nekada bratskih država'. Navodi kako su na putu do konačnog odredišta čuli 'urbane legende' o tome kako Splićani motiviraju svoje miljenike da uzvrate srbima za poraz u Beogradu 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rečeno nam je da puštaju snimke tog polufinala u kojima dominiraju uvrede na račun Hrvata. Čuli smo za priče, ali te snimke nismo vidjeli. Izgleda da će sve ostati na urbanoj legendi, što je i dobro", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj pišu da u Splitu osim nekoliko izloga i radnika koji postavljaju transparente nema naročitih naznaka nadolazećeg prvenstva.

"Izgleda da se svi spremaju za petak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo