Srbija pokazala svoje staro lice

Nakon što su pobjedama protiv Poljske i Danska osigurali prolazak u drugi krug sa četiri boda, rukometaši Srbije su protiv nejake Slovačke odigrali tek 21:21, usred Beograda.

19.1.2012.
22:14
VOYO logo

Iako je utakmica bila rezultatski potpuno nevažna za obje reprezentacije, malotko je očekivao će Srbi pred svojim navijačima imalo kalkulirati. Rukometna euforija je osvojila zemlju, bila je to prilika za potvrdu novog izdanja inače labilne reprezentacije, svojevrsni ispit sportske zrelosti na kojem se ne bi trebalo pasti usred Beograda protiv puno slabije ekipe.

Uostalom, Slovaci su prije samo dva dana doživjeli pravi debakl protiv Poljaka, kada su izgubili 17 razlike (41:24), a Srbija je istu ekipu dvaput pobijedila i na prošlotjednom pripremnom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali tako je to. Kod Srba je najefikasniji bio Rajko Prodanović s pet golova, dok je kod Slovaka najbolji bio Lubomir Duriš s četiri pogotka iz isto toliko pokušaja.

Bez obzira što utakmica nije imala rezultatsku važnost, Srbija je propustila još više poboljšati dobru atmosferu i euforiju koja je ovih dana vladala oko reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonski rukometaši plasirali su se u drugi krug nakon što su u 3. kolu skupine B u Nišu pobijedili Češku s 27:21. Oni će prenijeti u sljedeću fazu prvenstva jedan bod, baš kao i Šveđani s kojima su na startu turnira odigrali neodlučeno. Ujedno, današnja makedonska pobjeda znači da je Češka ostala bez drugog kruga iako se nije činilo da će biti tako nakon što je u 1. kolu svladala Njemačku.

U pobjedničkoj momčadi najbolji su bili bivši igrač Zagreba Kiril Lazarov sa sedam golova (dva iz sedmeraca) i Filip Mirkulovski s pet. Filip Jicha i Pavel Horak su, također s pet pogodaka, bili najefikasniji kod Čeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A: Poljska – Danska 27:26 (10:14) Srbija – Slovačka 21:21 (13:6) Redoslijed: 1. Srbija 5, 2. Poljska 4, 3. Danska 2, 4. Slovačka 1

Skupina B: Njemačka – Švedska 29:24 (20:15) Češka – Makedonija 21:27 (12:12) Redoslijed: 1. Njemačka 4, 2. Makedonija 3, 3. Švedska 3, 4. Češka 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo