SRBI SE NABRIJAVAJU NA KAUBOJE: / 'Možemo pobijediti u Splitu, iako će Hrvati imati suce na svojoj strani'

Image
Foto: Screenshot/PIXSELL

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić smatra kako je u današnjem sportu sve moguće, pa i to da Srbija nadigra Hrvatsku u Splitu.

29.12.2017.
16:52
Screenshot/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar i njegovi igrači fokusirani su na početak Europskog prvenstva i prvi susret na turniru protiv Srbije. Kao što nam je Lino u razgovoru rekao, cilj je ići stepenicu po stepenicu.

LINO ZA NET.HR OTKRIO KAKO MOTIVIRA SVOJE IGRAČE PA PORUČIO: ‘Srbija je prva stepenica prema uspjehu, a tri su stvari posebno važne…’

Utakmice Hrvatske i Srbije uvijek mame pozornost javnosti na ovim prostorima, zbog svega što se događalo u prošlosti između ova dva naroda. Ništa drugačije nije niti ovog puta. Rasprodano je svih 11 tisuća ulaznica za "balkanski clasico" u Spaladium Areni u Splitu i nema dvojbe da goste čeka paklena atmosfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati žele revanš Srbima

Na EP-u koje se prije pet godina održavalo u Srbiji domaćin je u polufinalu u Beogradu pobijedio Hrvatsku 26-22, pa publika koja dolazi u Split želi sudjelovati u revanšu Srbima. Lino smiruje strasti uoči utakmice ističući kako se treba boriti fer i korektno, kako se Srbima treba vratiti "u jednoj fer i sportskoj borbi", nadigrati ih na terenu...

Najbolji rukometaš Srbije Petar Nenadić, koji je upravo drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg srpskog rukometaša, svjestan je da njegovu reprezentaciju u Splitu čeka vruća atmosfera. Ali priliku za iznenađenje vidi u pritisku koji protivnik osjeća i tome što Srbija uvijek odlično igra na otvaranju turnira, piše Telegraf za koji Nenadić najavljuje EP:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igramo balkanski klasik, sigurno je da će dvorana biti puna, atmosfera i suđenje bit će na njihovoj strani, ali pritisak je na njima jer su domaćini, a svi znamo kakve su prve utakmice. Svi znamo da Srbija zna da odigra dobro na otvaranju natjecanja. Bitno je da svi dođemo zdravi u Hrvatsku, tamo je sve moguće i nemoguće... Na nas mnogi gledaju kao na autsajdere, s obzirom na to da dugi niz godina nismo imali značajne uspjehe, ali je u današnjem sportu sve moguće, pa i da dobijemo Hrvatsku na njihovom terenu", rekao je Nenadić na tradicionalnom "Danu rukometa" u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadirkivanje sa Splićanima

Nenadić, igrač berlinskog Fuchsea, otkrio je da se zadirkuje s trojicom Splićana u svlačionici, Jakovom Gojunom, Stipom Mandalinićem i Dragom Vukovićem.

"Već su mi rekli šta me čeka u Splitu. Sve je to normalno, dugo smo prijatelji i igramo zajedno, pa se šalimo", kazao je Nenadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Hrvatske i Srbije na rasporedu je 12. siječnja, a u skupini A igrat će još i momčadi Islanda i Švedske.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo