OGLAS

SPLITSKI ZASTUPNICI SE DIGLI NA NOGE: / Nećemo dopustiti da grad ostane bez Europskog prvenstva

Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec
27.2.2017.
18:49
PIXSELL, Davor Puklavec
VOYO logo

"Nećemo dopustiti da građani Splita, Splitsko-dalmatinske županije i cijelog hrvatskog juga ostanu bez još jedne značajne sportske manifestacije, posebno u sredini koja se diči kao najsportskija u ovome dijelu Europe. Zbog toga smo i zatražili i dobili potporu župana Zlatka Ževrnje, koji će u okviru svojih zakonskih ovlasti pružiti jamstva oko organizacije Europskog rukometnog prvenstva u Splitu", navode Krstulović-Opara i Škorić u zajedničkom priopćenju.

Image
DRAMATIČNO PISMO EHF-a: /

Split ostaje bez domaćinstva Europskog rukometnog prvenstva?!

Image
DRAMATIČNO PISMO EHF-a: /

Split ostaje bez domaćinstva Europskog rukometnog prvenstva?!

Potpora premijera

Pritom naglašavaju kako su potporu dobili i od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića koji je, prema njihovim navodima, potvrdio da Split mora biti domaćin hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji i suorganizator Europskog rukometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz splitske Gradske uprave nedavno su potvrdili kako postoje poteškoće glede organiziranja Europskog rukometnog prvenstva u Splitu u siječnju 2018. jer nije izglasan gradski proračun za 2017. iz kojeg bi se plaćale obveze Splita kao domaćina dijela tog natjecanja.

"Došlo je do problema neprolaska proračuna grada Splita za 2017. godinu u kojem je bilo predviđeno dva milijuna kuna za organizaciju i podršku Europskom rukometnom prvenstvu u Spaladium areni", rekao je Ozren Bužančić, savjetnik za sport splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stečaj nije problem

Nedavno je Natalija Mladineo, stečajna upraviteljica nad tvrtkom Sportski grad - Tvrtka posebnih namjena (TPN)), koja upravlja Spaladium arenom, opovrgnula je medijska nagađanja da bi taj stečajni postupak mogao ugroziti Europsko rukometno prvenstvo sljedeće godine te je poručila da Spaladium arena tehnički udovoljava standardima za takve događaje.

Europsko muško rukometno prvenstvo će se održati u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja 2018., a domaćini natjecanja po skupinama, kako je ranije najavljeno, trebali bi biti Zagreb, Split, Varaždin i Poreč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo