SKANDAL NA SVJETSKOM PRVENSTVU: / Kapetan reprezentacije tvrdi da su potjerani iz Egipta; 'Ponašali su se prema nama kao prema životinjama'

Image

Reprezentacija se u ponedjeljak odlučila povući sa Svjetskog prvenstva

22.1.2021.
16:56
VOYO logo

Svjetsko rukometno prvenstvo održava se ove godine u Egiptu, u posebnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

Image
NOVI PROBLEMI U EGIPTU: /

Još jedna reprezentacija povukla se sa Svjetskog prvenstva zbog COVID-a

Image
NOVI PROBLEMI U EGIPTU: /

Još jedna reprezentacija povukla se sa Svjetskog prvenstva zbog COVID-a

To je i najveći SP do sada, na kojemu je sudjelovalo čak 32 reprezentacije, a svi sudionici morali su se vrlo često podvrgavati testiranjima na Covid .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Previše pozitivnih

Zbog pozitivnih slučajeva u svojim redovima, sa SP-a su se povukle nacionalne vrste SAD-a i Češke, a nakon prvog kola još je jedna reprezentacija otišla iz Egita zbog istog razloga - Zelenortski Otoci.

Nakon što su prošlu nedjelju zbog koronavirusa u svojim redovima morali otkazati utakmicu protiv Njemačke, u ponedjeljak su se odlučili povući s cijelog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova afrička reprezentacija imala je previše igrača pozitivnih na koronavirus i nisu mogli skupiti potrebnih deset zdravih uključujući jednog vratara za susret s Njemačkom. IHF je objavio kako i dalje imaju problema i da nisu u stanju skupiti dovoljan broj zdravih igrača te da je to razlog njihovoj teškoj odluci.

Pritisak drugih reprezentacija

Nakon povratka u domovinu, njihov kapetan Leandro Semedo dao je intervju za La Nueva Cronica u kojemu je istaknuo da je u Egiptu bio veliki pritisak ostalih reprezentacija da se Zelenortske otoke izbaci s natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponašali su se prema nama kao prema životinjama. Svi su nas gledali kao da smo virus koji hoda, a da je tava situacija bil, primjerice, sa Španjolskom, Francuskom ili Njemačkom, uvjeren sam da bi stav IHF-a bio drugačij", smatra Semedo.

'Nisu nam dali da igramo'

"Ne znam je li ikad bio slučaj da netko na pripremama bude pozitivan, a potom na idućem testiranju bude negativan i onda kada stigne u Egipat bude pozitivan na novom testiranju. Nisam liječnik, ne znam koliko je pouzdan test pouzdan, ali mi ta činjenica daje do znanja da nije sve bilo u redu", rekao je kapetan Zelenortskih Otoka i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da nam utakmica s Urugvajem donosi drugi krug i pobijedili bismo ih, ali nam nisu dali da igramo. Dobili smo neslužbeno objašnjenje da je na IHF bio izvršen veliki pritisak od reprezentacija koje su trebale igrati protiv nas."

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo