Serdarušić sve bliže izborničkoj klupi: 'Došlo je vrijeme za neke nove ljude'

Netom nakon što je Slavko Goluža podnio neopozivu ostavku na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije oglasio se i prvi čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac.

6.2.2015.
13:43
VOYO logo

Povod Golužinom odlasku bio je, dakako, slab plasman i tek šesto mjesto osvojeno na Svjetskom prvenstvu u Kataru na kojem se očekivala medalja.

Goluža je reprezentaciju vodio od ljeta 2010. godine, nakon odlaska Line Červara, te je Hrvatsku odveo do triju brončanih medalja, na Europskom prvenstvu u Srbiji, Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i Olimpijskim igrama u Londonu. Ipak, u konačnici je morao odstupiti nakon što su Kauboji na dva posljednja velika natjecanja ostali bez odličja, na Euru u Danskoj i na nedavnom završenom SP-u u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golužin odlazak stoga je logičan slijed događaja, a Zvonimir Serdarušić s pomoćnikom Perom Metličićem najbolje medijski kotira kao njegov nasljednik. Gobac je takvu tezu i potvrdio između redaka u razgovoru za Radio 101:

"Došlo je vrijeme za neke nove ljude. Goluža je mlad trener i vjerojatno će dobiti novu priliku. Ne vidim razlog za žustrinu, napravio je dovoljno za Savez. Želimo mu sreću, a mi smo u situaciji gdje se trebamo dogovoriti s novim koordinatorom, a onda izabrati i novog izbornika. Šola i ja se drugi tjedan putujemo u Njemačku sastati s Ivanom Balićem, a onda ćemo vidjeti kako dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo