Izbornik Željko Babić izabrao je 17 igrača koje vodi u Poljsku, na Europsko prvenstvo odlazi s dvojicom vratara

Hrvatska je u skupini s Bjelorusijom, Norveškom i Islandom

08.01.2016., Ivanic Grad - Pripremna utakmica Hrvatske rukometne reprezentacije protiv Slovenije uoci Europskog prvenstva u Poljskoj. Zlatko Horvat. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izbornik rukometaša Željko Babić objavio je popis sedamnaestorice igrača koji putuju s reprezentacijom na Europsko prvenstvo koje se od 15. do 31. siječnja održava u Poljskoj. Odluka o smanjenju popisa za još jedno ime bit će donesena na licu mjesta, a s popisa devetnaestorice koji su bili na pripremama zasad su otpali vratar PPD Zagreba Filip Ivić i njegov prezimenjak, desni vanjski Šime.

Hrvatska u Katowicama započinje prvenstvo utakmicom protiv Bjelorusije 15. siječnja, dva dana kasnije igra protiv Norveške, a posljednja utakmica u skupini je ona protiv Islanda 19. siječnja.

Četvorica igrača PPD Zagreba

Nakon dvadesetak dana od početka priprema, obilježenih s nekoliko ozljeda, te pošteda pojedinih igrača, Babić i njegovi suradnici odlučili su se za sljedeće igrače:

 

Odluka o Filipu Iviću

“Trener vratara Valter Matošević je rekao da je Ivan Stefanović u boljoj formi od Filipa Ivića, s time se složio i koordinator reprezentacije Ivano Balić“, kazao je izbornik Babić na temu odabira čuvara mreže reprezentacije, nakon čega je uslijedilo pojašnjenje Duvnjakovog zdravstvenog statusa:

“Domagoj Duvnjak je došao s ozljedom skočnog zgloba na pripreme. Do 5.1. smo ga poštedjeli težih napora. Nakon prve utakmice sa Slovenijom, liječnička služba je savjetovala da ne putuje na utakmicu u Koper.”

Sve je prokomentirao i izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac:

“Četiri glavna vanjska igrača, Duvnjak, Slišković, Kopljar i Karačić, su nam ozlijeđeni. Hrvatski rukometni savez ne ovisi o jednom natjecanju.”