RUKOMETNA BAJKA NA EURO-U: / Čitav svijet gleda prema Poljskoj!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Rukometni svijet večeras će biti počašćen sa utakmicama polufinala Europskog prvenstva u Poljskoj između Hrvatske i Španjolske i Njemačke i Norveške.

29.1.2016.
17:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska kreće po medalju na Europskom prvenstvu! Stvarnost koja je do prije samo nekoliko dana izgledala samo san. Naši rukometaši oduševili su svijet svojim podvigom protiv Poljske, ali sad je na redu novi veliki protivnik. Španjolska. I Hrvatska i Španjolska znaju kako je to biti finalist EP-a. Ali i znaju kako je to ne osvojiti zlato na skupu najboljih reprezentacija Europe.

Image
ŠPANJOLCI PROVOCIRAJU: /

"Hrvatska je najlošija od polufinalista"

Image
ŠPANJOLCI PROVOCIRAJU: /

"Hrvatska je najlošija od polufinalista"

"To je poput sna. Naša utakmica protiv Poljske pokazuje zašto svi volimo sport", kazao je hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek nakon pobjede nad Poljskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika ide na ruku Hrvatskoj. Naime, naši rukometaši više su pobjeđivali španjolske nego obratno. Ukupno, Kauboji su 14 puta bili bolji od Furije. Španjolska je slavila tek u njih šest. Jedan je susret završio i remijem. Julen Aguinagalde ističe i sljedeće:

S ruba ponora u nebeske visine

"Hrvatska je bila u teškoj poziciji u lovu na polufinale, ali su uspjeli pobijedivši Poljsku na njihovom terenu. Stoga, biti će ovo teška utakmica za nas", najavio je sraz reprezentativac Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Što se tiče susreta Norveške i Njemačke, zanimljivo da je Njemačka bila europski prvak 2004. godine. Norvežanima, pak, najbolji rezultat na EP-ima je šesto mjesto sa prvenstva 2008. godine. Međutim, Norvežani dolaze na krilima velikog uspjeha i sjajnih igara na turniru. Prvo su pobjedili Hrvatsku, pa su u drugom krugu skinuli skalp Poljacima i Francuzima.

Norveško-njemačka bajka

"Mi kao da smo u nekoj bajci. Ovo je nevjerojatno. Uoči početka turnira, naš je cilj bio osvojiti koji bod i odigrati najbolje što možemo. A sad igramo u polufinalu", oduševljeno će lijevo krilo norveške reprezentacije Magnus i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo se plasirali u drugi krug natjecanja i pobijedili Poljsku, znali smo da je sve moguće".

Međutim, i Nijemci su izrazito motivirani nakon pobjede protiv Danske (25:23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino sami sebe možemo pobijediti. Nemamo nikakav pritisak, svima smo pokazali što možemo, sada možemo uživati u ovim trenucima", dao je do znanja njemačko desno krilo Njemačke Tobias Reichmann".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo