neizvjesna završnica / Rukometaši Veszprema obranili titulu SEHA lige, Zagreb treću godinu uzastopce osvojio treće mjesto

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Zlatko Horvat s osam i Luka Šebetić s pet golova, dok su Lovro Mihić, Stipe Mandalinić, Sandro Obranović i Domagoj Pavlović dodali po dva gola

4.4.2016.
7:36
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Rukometaši mađarskog MVM Veszprema pobjednici su SEHA lige nakon što su u finalnom susretu u Varaždinu pobijedili Vardar 28-26.

Mađarski sastav je tako obranio naslov pobjednika osvojenog prošle godine pobjedom u finalu protiv Meškova 32-21. Ovoga puta Veszprem je daleko teže stigao do pokala. Vardar je vodio na poluvremenu 15-14 nakon što je u nekoliko navrata imao i tri gola prednosti. Neizvjesno je bilo i u drugom poluvremenu. Pet minuta prije kraja susreta Mađari su prvi put stigli do dva gola viška (27-25), što su uspjeli obraniti do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veszprem su do pobjede predvodili Momir Ilić sa sedam, te Ivan SliškovićLaszlo Nagy sa po četiri gola. Renato Sulić je zabio jedan gol, a Mirko Alilović je sakupio pet obrana. Kod Vardara najefikasniji su bili Luka Cindrić s pet, te Timur Dibirov i Aleks Dujšebajev sa po četiri gola. Igor Karačić je dodao dva gola. 

U susretu za treće mjesto rukometaši PPD Zagreba su pobijedili Meškov 24-23. Hrvatski prvak je tako ponovio uspjeh iz prijašnje dvije sezone kada je također bio treći, a treće mjesto Zagrebaši su osvojili i u premijernom izdanju SEHA lige 2012. godine. Najveći uspjeh ostvarili su 2013. kada su u finalu slavili protiv Vardara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb je do pobjede protiv bjeloruskog prvaka stigao nakon čvrste i neizvjesne utakmice. Meškov je u 33. minuti imao tri gola prednosti (16-13), a u nastavku susreta još su dva puta imali po tri gola viška (17-14, 18-15). Zagreb je u posljednjih 20 minuta utakmice zaigrao daleko čvršće i brže i polako je dostizao prednost suparnika. U 43. minuti Zagreb je izjednačio na 18-18, a u 54. minuti i poveo 22-21. Nakon toga više nije ispuštao prednost. Momčad Veselina Vujovića na koncu je mogla i uvjerljivije slaviti, no Lovro Mihić je u pet sekundi prije kraja susreta promašio sedmerac, točnije njegov udarac je obranio Ivan Pešić.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Zlatko Horvat s osam i Luka Šebetić s pet golova, dok su Lovro Mihić, Stipe Mandalinić, Sandro Obranović i Domagoj Pavlović dodali po dva gola. Igor Stevanović je sakupio osam, a Filip Ivić četiri obrane. U redovima bjeloruskog sastava najefikasniji su bili Rastko Stojković sa šest i Dainis Kristopans s pet golova, dok je Pešić sakupio deset obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najkorisnijeg igrača završnog turnira SEHA lige izabran je Momir Ilić (Veszprem), a u najboljoj ekipi završnog turnira su Ivan Stevanović (PPD Zagreb), Cristian Ugalde (MVM Veszprem), Momir Ilić (MVM Veszprem), Luka Cindrić (Vardar), Aleks Dujšebajev (Vardar), Zlatko Horvat (PPD Zagreb) i Rastko Stojkovic (Meškov).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo