RUKOMETAŠI SRBIJE NE BOJE SE ATMOSFERE U SPLITU: / 'Nema većeg motiva nego igrati protiv Hrvata u Hrvatskoj'

Image
Foto: AFP
6.1.2018.
12:26
AFP
VOYO logo

Petar Nenadić najavio je u srpskim medijima prvu utakmicu Srbije protiv Hrvatske na Euru koja je na rasporedu 12. siječnja

Srbi motivirani

"Ne postoji veći motiv nego igrati protiv Hrvatske u vrućem ozračju splitske dvorane i za mnoge od nas to će biti "meč života", rekao je srpski igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je u petak navečer izgubila u pripremnom dvoboju s Makedonijom (29-32), dok je Hrvatska u Spaladium Areni porazila Crnu Goru s 25-22.

"Ne treba nam veći motiv kada igraš protiv Hrvata u Hrvatskoj. Dosta naših igrača nije imalo priliku igrati u takvoj atmosferi, za neke će to biti iskustvo više, a za neke utakmica života", kazao je igrač njemačkog Fuchsea, koji se osvrnuo i na izjavu hrvatskog vratara Mirka Alilovića "da Srbija nije rukometna velesila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska je glavni kandidat za zlato'

"Žalosno je što nas svi gledaju kao autsajdere na osnovu rezultata poslednjih godina. Problem je što možemo svakog pobijediti, ali i od svakog izgubiti. Hrvatska je jaka, igrali su 20 polufinala u posljednjih 15 godina. Da sam na njihovom mjestu isto bih to govorio, igraju na domaćem terenu, osvojili su mnogo medalja i imaju sva prava", kazao je Nenadić.

Srpsko krilo Nemanja Ilić također misli da je Hrvatska iznimno jaka reprezentacija, ali i da ne postoji strah pred meč pred 12.000 gledatelja u Spaladium areni u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to sport i na to smo navikli. Bit ćemo spremni za početak, igramo na startu protiv jednog od favorita turnira, a ja držim da je Hrvatska možda i glavni kandidat za europsko zlato", kazao je Ilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo