NA KORAK DO POBJEDE / Remi Zagreba i Wisle u Ligi prvaka: Plinari priredili čudesan preokret, a gosti strepili do zadnje sekunde

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na ljestvici vode PSG i Veszprem s po osam bodova, no mađarski sastav ima i susret manje. PPD Zagreb je sedmi s tri boda, dok je na začelju Porto bez bodova

26.10.2022.
21:16
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U susretu petog kola rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Varaždinu remizirao 26-26 protiv dugogodišnjeg viceprvaka Poljske Wisle Plock. Gosti su vodili većim djelom ogleda, no Zagreb je u završnici došao čak do prilike za pobjedu. Gosti su bolje ušli u utakmicu i poveli te držali prednost praktički cijelo poluvrijeme. Podatak kako hrvatski predstavnik u prvoj dionici okršaja niti jednom nije bio u vodstvu dovoljno otkriva, iako se to u nastavku znatno promijenilo.

Image
EKSKLUZIVNO /

Tin Lučin za RTL.hr najavio utakmicu između PPD Zagreba i Wisle Plock: 'Njima i nama je cilj prolaz grupe'

Image
EKSKLUZIVNO /

Tin Lučin za RTL.hr najavio utakmicu između PPD Zagreba i Wisle Plock: 'Njima i nama je cilj prolaz grupe'

Serija Zagreba vratila susret u egal

U jednom trenutku su imali i tri gola prednosti, a Zagrebaši su na odmor otišli s pogotkom zaostatka. I početak drugog dijela je pripao gostima. Wisla je povela 21-18, no hrvatski prvak se vratio serijom 5-1 stigavši do prve prednosti na utakmici (23-22). U posljednjih pet minuta ušlo se u egalu rezultatom 25-25. Na krilima Dine Slavića, koji je u završnici obranio sedmerac Tinu Lučinu, te potom udarac Kosorotova s devet metara, Zagreb je pri rezultatu 26-26 imao napad za vodstvo, no nije ga uspio iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koračić do velikog uspjeha

Gostima je ostalo 50 sekundi, srećom Kosorotov je ponovo bio neprecizan pogodivši vratnicu 14 sekundi prije kraja. Hrvatskom prvaku je ostalo dovoljno vremena za napad za pobjedu, ali je šut Kosa obranio vratar Kristian Pilipović. Kod PPD Zagreba najefikasniji su bili Dibirov sa šest, te Sirotić i Matanović s po četiri gola, dok je Slavić sakupio devet obrana. Poljsku ekipu predvodili su Guntin sa šest golova, te naš Mihić s pet golova.

Lučin je dodao dva gola, dok se Šušnja nije upisao među strijelce. Pilipović je sakupio osam obrana. Na ljestvici vode PSG i Veszprem s po osam bodova, no mađarski sastav ima i susret manje. PPD Zagreb je sedmi s tri boda, dok je na začelju Porto bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo