Procurila nevjerojatna istina o rukometašima!

Tek što je započelo Europsko prvenstvo za rukometaše, na površinu je isplivao sablastan podatak.

16.1.2012.
13:29
VOYO logo

Najbolji svjetski rukometni klubovi već dulje vrijeme muku muče s čelnim ljudima EHF-a. Predsjednici klubova ljuti su što njihove najveće zvijezde na velikim reprezentativnim natjecanjima moraju odigrati 10-tak utakmica u svega 20-tak dana, a za taj ogromni rizik dobivaju tek sitniš od 266 eura po utakmici, točnije po nastupu.

Ozlijedi li se igrač na treningu, EHF u potpunosti pere ruke od svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najmoćnijih ljudi europskog rukometa, Jesper Nilsen, vlasnik Kopenhagena i njemačkog Löwena, poludio je kada je shvatio u kakvoj su opasnosti klubovi koji masno plaćaju svoje igrače.

"Nikad nisam čuo za posuđivanje radne snage u kojoj ti za uzvrat ne plate ništa. Ovo se događa samo u amaterskim sportovima kao što je rukomet", istaknuo je Danac, prenosi Deutsche Welle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za usporedbu, neki su njemački nogometni klubovi od FIFA-e za nastup svojih igrača na SP-u u Južnoj Africi zauzvrat dobili i do pola milijuna eura.

Najbolji je primjer pričuvni njemački vratar Tim Wiese. Werder iz Bremena čiji je Wise član, unatoč tome što je njihov vratar svjetsko prvenstvo odgledao s klupe, dobio 50.000 eura što je pustio svog vratara u Južnu Afriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.01 - Hrvatska - Island 31:29

18.01 - Hrvatska - Slovenija 31:29

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.01 - Hrvatska - Norveška (20.10 sati)

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo