TUŽNA PRIČA HRVATSKOG SPORTA / Zagrebački velikan pred gašenjem

Jedan najuspješnijih hrvatskih rukometnih klubova - Medveščak je na korak od gašenja.

25.3.2015.
17:37
VOYO logo

Medveščak će automatski biti izbačen u najniži rang natjecanja. Klub nema 6000 kuna za organizaciju utakmice i ako ne stigne pomoć s 'neba', pričat će se kako je jednom postao klub koji su vodili i za koji su igrali naše brojne rukometne zvijezde.

"Vjerojatno ćemo sazivati skupštinu kluba i odlučiti o prestanku rada", tužna je najava klupskog predsjednika Ivice Kneževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve je kriv jedan megalomanski projekt iz 2005. godine, kada je u klub kao generalni sponzor došao Agram osiguranje. Željeli su skinuti Zagreb s trona hrvatskog rukometa, doveli su brojne zvijezde predvođene Patrikom Ćavarom, ali cijela priča je neslavno završila.

Ostali su dugovi, a i danas gotovo milijun kuna duguju bivšem treneru Ivici Obrvanu. Prvobitnih 44.000 eura je s kamatama i sudskim troškovima naraslo na 990.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Godinama smo se borili s dugovima prema igračima iz razdbolja Agrama, od Ostarčevića do Bičanića, nadoknadili smo otprilike milijun kuna svima, ali ova posljednja presuda u slučaju Obrvan nas je dotukla. Otkud da to platimo?", zaključio je Knežević za Večernji list.

Tužno, ali klub koji su trenirali legende poput Vlade Štencla i Velimira Kljaića, preko Josipa Milkovića, Vinka Tomljanovića i Abasa Arslangića pa i do Ante Kostelića. Igrali su i Sulić, Šola, Kelentrić, Bilić, Valčić, Buntić, Bičanić, Čupić, Vukić, Jerković...Nekad bilo, sad se spominjalo, 79 godišnji starac je na korak od neslavnog kraja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo