'Potresen sam, sve smo prošli zajedno!'

Hrvatska sportska javnost shrvana je viješću o smrti našeg velikog rukometnog reprezentativca Iztoka Puca.

20.10.2011.
14:20
VOYO logo

Nakon što je ovog proljeća obolio od raka pluća, opaka bolest brzo se proširila na jetra i Iztok je na kraju, nažalost, izgubio tu posljednju i najtežu utakmicu u karijeri.

Bivši hrvatski reprezentativac podlegao je bolesti samo dva dana uoči velike utakmice Zagreba i Barcelone s koje je cjelokupni prihod trebao ići za njegovo liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napustio nas je osvajač zlatne olimpijske medalje iz Atlante, prvak Europe sa Zagrebom i strijelac brojnih golova koje hrvatski rukomet neće nikada zaboraviti. Iztok Puc rođen je prije 45 godina u Slovenj Gradecu, a u svojoj više nego bogatoj karijeri obilježio je jugoslavenski, hrvatski i slovenski rukomet.

Zlatka Saračevića jako je potresla vijest o gubitku prijatelja: "Što da kažem u ovom trenutku, ja ga pamtim još kad je sa 17 godina došao u Banju Luku i odmah postao najbolji strijelac lige. Sve smo prošli zajedno, bili smo prije svega veliki prijatelji, družili li se i provodili dane zajedno. Iskreno, ova vijest me stvarno potresla. Bio je čovjek koji je sve podredio za rezultat. Mi smo igrali, on je mislio za nas, takav je bio Iztok", rekao je Zlatko Saračević i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada neću zaboraviti kada je u Atlanti u polufinalnu igrao praktički bez jedne noge, a onda je u finalu jedva stajao na nogama, ali nije htio odustati. Mučio se s bolešću i znali smo da bi se ovo moglo dogoditi i najviše mi je žao što se to dogodilo u Americi, umjesto da smo zadnje dane iskoristili zajedno kao nekad."

"Što reći, bio je veliki čovjek, veliki sportaš, jednostavno rečeno, čovjek bez greške. Napravio je ono što je malo koji sportaš kadar napraviti u svojoj karijeri. Jako sam tužan i sve što ovog trenutka mogu reći je: hvala ti na svemu!", rekao nam je potreseni potpredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iztok Puc je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio je broncu na OI u Seulu 1988., dok mu je najveći reprezentativni uspjeh svakako osvajanje zlatnog odličja u Atlanti 1996. godine. Na Olimpijskim igrama nastupio je i 2000. godine u Sydneyu, i to u dresu treće reprezentacije, slovenske. Ipak, najviše je Iztok postigao u dresu s hrvatskim grbom, s kojom je 1994. godine osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Portugalu te srebro godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu na Islandu. Vrhunac je bila Atlanta '96.

"Iskrena sućut obitelji, njima je u ovom trenutku najteže. Bog je tako htio. Protiv nekih stvari se ne možemo boriti. O Iztoku mogu reći samo sve najbolje, kad se sjetim Atlante, Wallaua... sve su to lijepe uspomene, ali najljepša je ta što sam imao čast biti njegov suigrač", rekao je izbornik reprezentacije i nekadašnji Pucov suigrač Slavko Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puc je najbolje igre u klupskom rukometu pružao u dresu Zagreba, s kojim je osvojio dva naslova prvaka Europe, a posebno ćemo pamtiti njegov pogodak njemačkom Wallauu u finalu Lige prvaka. Nijemci su sustigli pet razlike iz Zagreba, a onda je Puc svojim golom donio veliko slavlje i naslov europskog prvaka zagrebašima.

Vezani članci:

arti-201110060616006 arti-201109020699006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo