'Plasman na Euro ne bi trebao biti upitan'

Ždrijeb kvalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu 2012. u Nizozemskoj, hrvatskim rukometašicama dodijelio je Dansku, Slovačku i Italiju.

27.4.2011.
20:47
VOYO logo

Na završni turnir odlaze dvije najbolje iz skupine. Nedvojbeno favorit grupe su četvrte u na posljednjem EP-u, Dankinje koje su bile i domaćin natjecanja.

Hrvatska je na spomenutom natjecanju izborila 9. mjesto, a u međusobnom susretu protiv Dankinja izgubile su s visokih 31:19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam nekog iz drugog kruga sa prošlog EP-a i želja mi se ispunila. Sjećam se kako su nas Dankinja pobijedile, imale su sudački vjetar u leđa. Na našem parketu bit će sasvim druga priča", rekao je izbornik Vladimir Canjuga svoje prve dojmove, te nadodao:

"Imaju najbolju ligu na svijetu, to je nedvojbeno, ali na EP-u nisu uzele medalju i to dosta govori. Ako smo dokazali da se možemo nositi sa Šveđankama, mislim da možemo i s Dankinjama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Canjuga je nekoliko rečenica posvetio i ostalim suparnicama u skupini.

"Kvalitetniji smo od Slovačke i Italije, ne bismo trebali imati problema na gostujućim terenima, domaće pobjede se, naravno, podrazumijevaju. Ovo je skupina po mjeri i ne bi smjelo biti problema da se plasiramo na Euro", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo