Pero Metličić puk'o: 'Srami se! Sreća tvoja što ja nisam bio tamo'

Petar Metličić žestoko je kritizirao Nijemca Torstena Jansena koji je grubo udario Ivana Ninčevića i deformirao mu jagodičnu kost.

23.5.2013.
11:07
VOYO logo

"Srami se! Sreća tvoja što ja nisam bio tamo", napisao je Metličić Jansenu na Twitteru.

Metličić smatra da Jansen mora biti drastično kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na krivog se namjerio, Ivan mu to neće tek tako zaboraviti", napisao je slavni hrvatski rukometaš, koji u 37. godini igra u Montpellieru.

Podsjetimo, Jansen je u utorak glavom u glavu namjerno udario Ninčevića u posljednjem napadu svoje momčadi u ogledu HSV-a i Füchse Berlina (28-25 za HSV). Hrvatski reprezentativac i član berlinskih Lisica je pao na pod, te je nekoliko minuta bio bez svijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ninčeviću je u bolnici ustanovljeno nagnječenje jagodične kosti i lakši potres mozga, a od udarca je zaradio i oveću, pet centimetara dugu posjekotinu ispod desnog oka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jansenu na kraju prijeti smiješno mala kazna. Iako je njegov start bio bez sumnje brutalan, njemački dnevnik Bild navodi da bi kazna za isti mogla biti smiješna. Naime, za izravno zasluženi crveni karton predviđena je kazna od dvije utakmice suspenzije, što je zapravo ništa budući da je sezona ionako završena, odnosno toliko je kola još preostalo do kraja.

Čak bi maksimalna kazna za Jansena, prema pravilniku njemačke lige, mogla iznositi dva mjeseca suspenzije, što bi opet bilo praktički ništa budući da bi kaznu odradio preko ljeta, a imao bi pravo nastupa 24. kolovoza, kad je na rasporedu 1. kolo nove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinu mogućnost da Jansen dobije dulju kaznu otkrio je čelni čovjek lige Frank Bohmann:

"Disciplinska komisija bi slučaj mogla proslijediti sportskom sudu DHB. To bi moglo rezultirati duljom kaznom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo