'Pa mi se borimo za goli život!'

Zoran Gobac, koji slovi za prvog čovjeka hrvatskog rukometa, inače po funkciji u Zagrebu 'predsjednik klupskog odbora za hitnost', jedan je od onih nezadovoljnih raspodjelom novca.

24.11.2011.
17:26
VOYO logo

"Pa mi se borimo za goli život! Jedino nas uspjeh gura dalje. Trebalo bi se u Hrvatskoj odlučiti što financirati u sportu, jesu li to neke privatne zabave i rekreacijski klubovi gdje danas odlazi novac ili je to vrhunski sport. Pazite, mi u u klubu imamo deset igrača koji će ići na Europsko prvenstvo i Olimpijske igre, a nismo baš tako bogata zemlja da se neki klubovi suludo financiraju. Neću ih sad imenovati, da me vuku za jezik", upozorava Gobac.

Pretpostavljamo da je ovdje mislio na KK Zagreb, NK Lučko, NK Lokomotivu... Kategorizaciju bi trebalo napraviti, smatra Gobac, prema rezultatu i gledanosti klubova. A tu njegov Zagreb stoji vrlo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite ovako, u Areni ćemo imati preko 10 tisuća ljudi, što je puno. Ali i dalje se borimo za budžet s protivnicima s kojima se ne bi morali boriti nigdje na svijetu. Još i predstavljamo sport koji ima dvostruke olimpijske pobjednike, prvake svijeta.... Kiel i Hamburg imaju budžete 12 milijuna eura, a mi 3,5. Nedostaje nam 2 milijuna eura da im možemo parirati, a to se troši na razne udruge i klubove pokupe lovu za rekreaciju, a od nas se traže rezultati. Objektivno, trebali bi na nivou grada imati jedan ili dva nogometna kluba, jedan košarkaški, jedan rukometni, u koji bi se onda sustavno ulagalo. U suprotnom, rasipanjem novca na razne strane, izgubit ćemo vrhunski sport! Što nama vrijedi što smo u posljednje četiri godine bili tri puta najbolji klub u Zagrebu...", negoduje prvi čovjek kluba.

Vratimo se na parket. Nakon velike pobjede kod Chamberyja (28:26), čime su upisali četvrtu pobjedu u pet kola, isti protivnik u subotu u 20.15 stiže u Arenu (karte 30 i 50 kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Francuskoj smo odigrali kvalitetnu utakmicu, dečki su pokazali da mogu potegnuti kad je teško. Neki nam zamjeraju da je ovo nekvalitetna momčad, ali pokazujemo upravo suprotno. U subotu namjeravamo napuniti zagrebačku Arenu. Ne znam, istina, što se događa s našom publikom, kao da se srame navijati, a nama upravo trebaju gromoglasni, dodatni igrač", dodaje Gobac.

Zanimljivo, tijekom sljedećeg tjedna trebala bi regionalna SEHA liga, u kojoj Hrvati, Srbi, zatim klubovi iz BiH, Makedonije, Crna Gora te predstavnik Slovačke, dobiti i pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregovaramo sa Slovencima, dolazi nam ljudi iz Celja u utorak i sjesti ćemo Roksandić iz Digitela, Šola kao predsjednik SEHA lige te ja i dogovoriti da dogodine i Slovenci se žele uključiti. Dogodine kad dođu i Mađari, a nadamo se da će se i oni priključiti, da će to biti ono što želimo. Dolaskom Slovenaca već smo napravili dobar pomak, pregovori s televizijama su u tijeku i očekujemo da će ta liga biti druga po kvaliteti, odmah iza njemačke Bundeslige. Dakle, bolja od Francuske i Španjolske", zaključuje Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo