NIŠTA OD FINALA: / Nesretni poraz Zagreba, podvig novog hrvatskog izbornika

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nisu se uspjeli plasirati u finale regionalne SEHA lige nakon što su u polufinalnom susretu u Veszprem Areni izgubili od domaćina Veszprema 24:25 (10:14)

27.3.2015.
22:34
VOYO logo

U drugom polufinalnom susretu bjeloruski Meškov, na čijoj klupi sjedi novi hrvatski izbornik Željko Babić, pobijedio je skopski Vardar 32:27. Finale je na rasporedu u nedjelju u 18 sati, dok je susret za treće mjesto u 15 sati. Za Meškov i Veszprem bit će to prvi nastup u finalu, dok će hrvatski prvak drugu godinu uzastopce igrati za 3. mjesto. Prošle godine je slavio protiv Tatrana.

Mađari su daleko bolje ušli u utakmicu. Nakon četiri minute vodili su 4:1, a u 14. minuti su imali i četiri gola prednosti (7:3). U idućih deset minuta hrvatski prvak je uspio posložiti redove i serijom 6:2 stigao je do izjednačenja (9:9). Međutim, u posljednjih pet minuta prvog dijela uslijedio je pad i niz pogrešaka u igri PPD-a što je iskusni mađarski sastav iskoristio i na odmor otišao sa četiri gola viška (14:10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog dijela Veszprem je poveo 15:10 i održavao prednost sve do 45. minute kada je Zagreb s tri brza gola stigao na dva pogotka minusa (19:21). Šest minuta prije kraja hrvatski sastav se približio na samo jedan gol minusa (22:23), a dvije minute prije kraja susreta uspio je izjednačiti (24:24). Vaquero Jose Marija Rodriduez je doveo Mađare u vodstvo 25:24, a PPD je imao 40 sekundi i napad s igračem više za izjednačenje, ali Roland Mikler je obranio udarac Antonija Kovačevića.

Najefikasniji igrači u redovima domaćina bili su Rodriduez, Gergo Ivanscik i Momir Ilić s po pet golova, dok je hrvatski rukometaš Renato Sulić zabio jedan pogodak. Mirko Alilović je na vratima mađarskog sastava skupio dvije obrane. Kod Zagreba su najefikasniji bili Zlatko Horvat s četiri gola, te Ilija Brozović, Luka Stepančić, Sandro Obranović i Antonio Kovačević s po tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalnom susretu Meškov su do pobjede predvodili Rastko Stojković s devet, te Janko Božović i Siahej Šilovič s pet golova, dok je hrvatski vratar Ivan Pešić skupio devet obrana. Za Meškov nastupa i naš Ljubo Vukić koji je zabio dva gola. U makedonskim redovima najefikasniji su bili Nemanja Pribak i Alem Toskić s po pet golova, dok je hrvatski reprezentativac Igor Karačić zabio dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo