KALEB BEZ DLAKE NA JEZIKU: / 'Hrvatska je zaslužila nastup na OI-JU, a ono što su Francuzi pokazali na terenu je sramotno'

Image

Nakon ovog kvalifikacijskog turnira dosta se priča o suđenju.

15.3.2021.
12:15
VOYO logo

Gorak vikend je iza hrvatskih rukometaša i navijača. Nakon 21 godinu Hrvatska nije uspjela izboriti nastup na Olimpijskim igrama nakon dramatičnog kvalifikacijskog turnira u francuskom Montpellieru.

Hrvatska je igrala dobro, ali teška skupina i izostanak ono malo sportske sreće ostavio nas je bez nastupa u Tokiju. Plasman smo izgubili praktički u zadnjim sekundama utakmice o kojoj smo ovisili. Portugalci su pobijedili Francuze, vratili su se iz gotovo nemoguće situacije da bi ostvarili povijesni uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni hrvatski rukometaš Nikša Kaleb kao RTL-ov sukomentator imao je priliku iscrpno pratiti događanja u Montpellieru. Otkrio nam je svoje dojmove, ali i bez dlake na jeziku kritizirao igru naših sportskih rivala.

Image

Croatia's right winger Zlatko Horvat (C) getsures during the Handball Tokyo Olympics 2020 qualifying match between Croatia and Tunisia at the Sud de France Arena, in Perols, near Montpellier, southern France, on March 14, 2021.,Image: 597460166, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

'Hrvatska je zaslužila ići na Olimpijske igre'

"Jedna riječ koju bih upotrijebio je – šokantno. Očekivali smo da ćemo uz svoj pošten trud ipak izboriti prolazak u Tokio. Vidjeli smo da Hrvatska ima svojih mana, ali smo također vidjeli i puno dobrih strana u našoj igri. Ali bilo je tu i nekih drugih detalja koji su utjecali na našu igru", rekao je Kaleb koji nam je pritom objasnio kako misli da Francuzi nisu bili maksimalno angažirani u svojoj utakmici protiv Portugala, što je s njihove strane bilo krajnje nekorektno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećate li se kad smo mi imali priliku namjerno pustiti utakmicu u Njemačkoj pa smo na kraju završili peti sa samo jednim porazom? Tada smo odigrali sportski i čestitali protivnicima. Mislim da nakon ovoga između nas i Francuza dugo neće biti sportskog poštovanja. Time sam sve rekao o njihovom angažmanu u utakmici protiv Portugala", rekao je Kaleb pa dodao:

"Čvrstih dokaza nemamo, ali ono što je prikazano na terenu s njihove strane je sramotno. Vidjeli smo da angažman Francuza u ovoj utakmici bio ispod svake razine. Mi to nismo zaslužili kao njihovi sportski rivali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Hrvatska zaslužila otići na Olimpijske igre s ovakvom igrom i momčadi odgovor je jasan.

"Hrvatska je definitivno zaslužila igrati na Olimpijskim igrama. Novi izbornik Hrvoje Horvat napravio je sjajan posao, on je praktički u samo tri dana uspio pokrpati dosta rupa u našoj momčadi te sakriti naše mnoge mane. Žao mi je samo što nije dobio vremena za prave pripreme", rekao je Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO SE DOGAĐALO NA KRAJU UTAKMICE PORTUGALA I FRANCUSKE? /

Obratite pozornost na suce i kad su digli ruke

Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO SE DOGAĐALO NA KRAJU UTAKMICE PORTUGALA I FRANCUSKE? /

Obratite pozornost na suce i kad su digli ruke

Pravila koja bi se trebala mijenjati

Nakon ovog kvalifikacijskog turnira dosta se priča o suđenju. Odavno je poznato da je rukomet igra u kojoj pravila u nekim situacijama podlažu interpretaciji pojedinca i upravo je zato sudački utjecaj velik. Legendu hrvatskog rukometa pitali smo kojim bi se promjenama mogao ovaj sport podići na neku višu razinu.

"Osobno sam za uvođenje ograničenja trajanja napada, za što se zalažu i brojni igrači, no takvu promjenu pravila brane razni lobiji jer bi onda oni tako izgubili na važnosti. Rukomet bi uvođenjem ovog pravila postao puno objektivniji sport i dobio bi na popularnosti. Prihvatili bi ga s vremenom i Amerikanci koji ne vole subjektivne procjene pravila, već jasno definirane uvjete. Dok ne uvedemo to pravilo, bit ćemo seljački sport", objasnio je Kaleb koji bi također ukinuo pravilo igre 7 na 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije dobro da se ovaj sport razvija u takvom smjeru. Ako već želimo igrati 7 na 6, bolje bi bilo da se osposobe golmani koji će moći igrati. Nešto slično kao u nogometu", zaključio je Kaleb.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo