Nijemci prebili Balića i otišli kući pjevajući

Bila je to prava bitka u Areni, koju su na kraju dobili Nijemci. Rhein-Neckar Löwen svladao je Zagreb s tri razlike i napravio veliki korak prema četvrtfinalu rukometne Lige prvaka.

27.3.2011.
22:32
VOYO logo

Arena Zagreb, osmina finala Lige prvaka, prva utakmica. Gledatelja: 10.000. Suci: Kenneth Abrahamsen, Arne Kristiansen (oba Norveška)

CO Zagreb: Šego (3+0), Marić, Kopčo, Stepančić, Kopljar 5, Matulić, Jaškić 4, Škof (4+1), Špiler, Gojun 4, Štrlek 5 (1), Pešić (2+0), Valčić, Bogunović, Balić 1, Gal 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rhein-Neckar Löwen: Szmal (11+0), Schimd 1, Gensheimer 10 (3), Roggisch 1, Šešum, Tkacyzk 4, Bielecki, Lund 3, Gunnarsson, Stefansson 7, Fritz (3+0), Müller, Myrhol 1, Sigurdsson, Groetzki 2, Čupić 2.

Isključenja: CO Zagreb 8 minuta, Löwen 10 minuta Sedmerci: CO Zagreb 1/1, Löwen 3/4 Poput kavanske tučnjave izgledala je prva utakmica osmine finala rukometne Lige prvaka. 'Šank' je bio u Areni, sudac je dopuštao udarce ispod pojasa, pljuštalo je sa svih strana, Ivano Balić je šepao, psovao, ljutio se na suca, negodovao. Njemačku momčad koja spada u pet najboljih na svijetu, nisu mogli dostići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveški sudac često je vadio kartone u prvom poluvremenu, a onda počeo dopuštati udarce. Iako su starog frendaIvana Čupića srdačno pozdravili, bijeli ga se nisu ustručavali pošteno istamburati. Na meti je bio i Uwe Genscheimer, najbolji strijelac gostiju, ali najviše je batina primio Balić (šest asistencija), koji je završio s povezima po tijelu, a stradalo je i koljeno. Od deset minuta isključenja, Ivano se pobrinuo za osam.

Löwen je dominirao od početka, već nakon pete minute favorizirani gosti otišli su na dva razlike, kasnije su razliku samo 'podgrijavali'. Nije išlo, Ivano je pucao u prazno, lopte su ispadale, dodavanja su bila loša. A i kad bi se domaćini probili do Slawomira Szmala, teško bi ga prevarili. Sakupio je na kraju jedanaest obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Punih 45 minuta čekali su Zagrepčani da se vrate na početak, da dođu u egal. Gorazd Škof je zaredao s nekoliko obrana, Marko Kopljar je ubacio dva, i gurnuo Špilera u šansu da za poravnanje na 21:21. Ali, Nijemci ubrzo ponovo odlaze na dva razlike, da bi Gyula Gal vratio na 24:24. Posljednjih deset minuta odlučivalo je tko će imati prednot do uzvrata u četvrtak u Mannheimu. Trener zagrebaša Ivica Obrvan priželjkivao je makar i minus od jednog pogotka.

Balić je psovao, ljutio se na suce zbog toga što dopuštaju grubu igru, vikao na Luku Stepančića, šepao, naguravao se s Nijemcima, ali na kraju su ostala tri gola razlike. Teško da će u Mannheimu moći 'srediti stvar'...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103250638006 arti-201103230775006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo