HRABRO NA FAVORITKINJE / Nenad Šoštarić pred dvoboj s peterostrukim prvakinjama Europe: 'U punom sastavu su jače od norveške reprezentacije'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Možemo, za početak, igrati borbeno u obrani da ne primamo lake pogotke, moramo se brzo vraćati u obranu da spriječimo njihove kontre'

8.10.2022.
12:44
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Rukometašice Lokomotive u nedjelju će od 16 sati u susretu 4. kola skupine B Lige prvakinja gostovati kod peterostrukih europskih prvakinja, mađarskog sastava Gyori ETO-a.

S obzirom na snagu dviju ekipa, iluzorno je očekivati kako bi "lokosice" u Mađarskoj mogle do prvih bodova u ovom natjecanju. Toga su svjesni i kapetanica Stela Posavec te trener Nenad Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVO OKUPLJANJE /

Izbornik Šoštarić objavio popis Kraljica šoka uoči Eura: Provjerite koje rukometašice su na njemu

Image
PRVO OKUPLJANJE /

Izbornik Šoštarić objavio popis Kraljica šoka uoči Eura: Provjerite koje rukometašice su na njemu

"Svi znamo da je Gyor jedna od najjačih ako ne i najjača ekipa u Europi, s vrhunskim igračicama na svim pozicijama. Protiv takve vrhunske kvalitete mi moramo dati najbolje od sebe. Možemo, za početak, igrati borbeno u obrani da ne primamo lake pogotke, moramo se brzo vraćati u obranu da spriječimo njihove kontre. Moramo igrati organizirani dugi napad, pokušat smanjiti broj tehničkih pogrešaka i igrati svoju igru", izjavila je Posavec uoči puta.

"Gyor je, kada je u punom sastavu, jači i od norveške reprezentacije. Na takvim se utakmicama može najviše naučiti, na takvim utakmicama odrastaš i počinješ malo više razmišljati o rukometu. Da bi se došlo do te razine treba se jako puno raditi. Utakmica u kojoj igrate protiv najboljih igračica na svijetu je za nas veliki izazov. Protiv njih u obrani moraš biti agresivan. Ako si premekan proći će kroz tebe, a ako se ne vraćaš u obranu protrčat će pored tebe. Moraš spojiti sve segmente rukometne igre da bi odigrao dobro protiv njih. U prošlom kolu to je uspio Metz koji je također vrhunska ekipa i pobijedio ih je. Očito im je jako nedostajala Stine Oftedal. Moramo, dakle, protiv njih prije svega razmišljati u igri i dati sve od sebe na terenu", kazao je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo