TRENER ZAGREBA / Nenad Šoštarić: 'Ekipa je u dobrom stanju, ali nedostajat će nam Srna'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

PPD Zagreb u četvrtak igra utakmicu 6. kola Lige prvaka u Szegedu

24.10.2023.
13:40
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Rukometaše Zagreba u četvrtak od 18.45 sati očekuje gostovanje u mađarskom Szegedu u sklopu 6. kola skupine A Lige prvaka, a sastav kojega odnedavno vodi Nenad Šoštarić u taj dvoboj ulaze s četvrte pozicije i pet osvojenih bodova.

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Szeged 7., Zagreb 4. u poretku skupine A

S druge strane, mađarski doprvak Szeged je trenutačno sedmi na ljestvici s tri boda, pa je jasno kako se radi o vrlo važnom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREKID SURADNJE /

Slavko Goluža više nije trener PPD Zagreba! Od klupe se oprostio pobjedom nad Sesvetama

Image
PREKID SURADNJE /

Slavko Goluža više nije trener PPD Zagreba! Od klupe se oprostio pobjedom nad Sesvetama

"Ekipa je u dobrom stanju. Nakon posljednje tri utakmice u kojima su se osvajali bodovi atmosfera je pozitivna i to nam je samo jedan dodatni motivacijski faktor da i ovo gostovanje odradimo najbolje što se može. S druge strane imamo veliki problem u vidu ozljede Zvone Srne koji će opet biti odsutan neko vrijeme. To nam skraćuje rotaciju u napadu, ali još važnije i u obrani gdje je Srna bio jako važan kotačić našeg mehanizma. Zajedno s Jakovom Gojunom činio je vrlo interesantan par u obrani 6-0, a pritom se ta obrana s lakoćom transformirala u 5-1."

Obrana 6-0 bit će ključ, zaboravite 5-1 bez Srne

Šoštarić je otkrio i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila neka naša ideja i za utakmicu u Szegedu, ali ta opcija više ne postoji i ne vrijedi sada o tome previše razmišljati. Kada govorimo o obrani 6-0 onda mogu reći da imamo neke varijante s kojima možemo igrati. U prošlim utakmicama mogli ste vidjeti kako su i Patryk Walczak i Matic Suholežnik to odigrali dosta korektno. Što se 5-1 obrane tiče, tu možemo sada pokušati s nižim igračima. Timur Dibirov i Davor Ćavar to svakako znaju igrati i mi ćemo sve opcije koje su nam na raspolaganju koristiti ovisno o protivniku s kojim se susrećemo", kazao je trener Šoštarić koji se osvrnuo i na sljedećeg protivnika:

'Szeged je ozbiljna momčad'

"Oni su jako ozbiljan protivnik. To su najbolje pokazali pobjedom nad Aalborgom kod kuće i s time što su uzeli bod na gostovanju u Kielceu. Njihova najveća snaga je to što se znaju jako dobro i što im je većina igrača već dugo na okupu. Jako su dobro pokriveni na svim pozicijama. U odnosu na vrijeme provedeno s trenerom Pastorom oni su sada, kažu mi tako svi s kojima sam razgovarao, puno slobodniji u napadačkoj igri. Razigraniji su i imaju više napadačkih rješenja i opcija. Ipak, i dalje im igru vodi Bombač koji je razigravač klasične vrste i koji sjajno surađuje s Banhidijem koji je jedan od najboljih pivota u Europi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na njega ćemo morati obratiti posebnu pažnju. Izuzetno je jak, dobar u postavljanju i ukoliko primi loptu gotovo ga je nemoguće čuvati. Morat ćemo dosta voditi računa o tome da što manje lopta uopće dolazi do njega. Ono što je također novost u njihovoj igri jest napad s dva razigravača. Dakle, sada znaju u isto vrijeme koristiti Bombača koji prvenstveno razigrava i šutira s bližih pozicija, te Portugalca Martinsa koji je jako dobar u prolazima 'jedan na jedan', a ima i šut izvana. Rekao bih nešto slično našem Aleksu Kavčiću. Imaju i dva dobra ljevaka, našeg Luku Stepančića i Španjolca Garciandiu koji su obojica opasni. "

Donedavni izbornik ženske rukometne reprezentacje nastavio je secirati suparnika...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš Šoštarić na desnom krilu im je prvi strijelac i dugogodišnja okosnica momčadi. Doveli su i Marina Jelinića na lijevo krilo pa sada imaju tri hrvatska reprezentativca. Stilski je to ekipa koja je jako dobra ako im se pusti da igraju. Krasi ih brzi protok lopte, rade puno križanja i mi na to moramo odgovoriti s puno prekida. Ne smijemo im dati da se razmašu, moramo ih tjerati da svaki put kreću iz početka. Puno manjih prekršaja treba raditi kako oni ne bi uspostavili svoj stil igre, jer ako im se pusti da igraju onda su zaista dobri".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo