NAŽALOST, JEDNA STVAR U HRVATSKOJ NIKAD SE NEĆE PROMIJENITI: / Ovo je surova stvarnost; 'Ista stvar je i s muškim rukometom'

Image
Foto: Profimedia

'Ovo što su naše reprezentativke pokazale dosad na Euru je objektivno veliko iznenađenje'

10.12.2020.
17:36
Profimedia
VOYO logo

Trener Podravke Vegete i bivši rukometni reprezentativac, sjajni desni vanjski Zlatko Saračević, jedan je od mnogih koji su oduševljeni dosadašnjom predstavom hrvatske ženske rukometne reprezentacije u Koldingu u Danskoj, na Euru koji su u potpunosti one obilježile dosad, nakon tri pobjede iz tri susreta.

UŽIVO, HRVATSKA – RUMUNJSKA: Čudesne hrvatske rukometašice pobjedom bi došle pred vrata raja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redu je Rumunjska

Večeras od 18 i 15 na rasporedu je prvi sraz u drugom krugu protiv Rumunjske, protiv koje na Euru još ne znamo za pobjedu. Igrale smo s njima ukupno 4 puta i sve smo dvoboje izgubili.

Image
FANTASTIČNA HRVATICA KOJU NAZIVAJU TERMINATORICOM: /

'Odluka organizatora bila nam je šok. Ne znam zbog čega se sve to radi'

Image
FANTASTIČNA HRVATICA KOJU NAZIVAJU TERMINATORICOM: /

'Odluka organizatora bila nam je šok. Ne znam zbog čega se sve to radi'

No, u kakvom zanosu cure nastupaju, kako igraju, kako se prije svega bore jedna za drugu, možemo nakon utakmice očekivati dobre vijesti iz Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpisane djevojke, za koje je malo tko u javnosti i znao prije početka turnira, skrenule su pozornost na sebe nevjerojatnim igrama i pobjedama protiv jake Mađarske, svjetskih prvakinja Nizozemki i Srbije.

Image

Katarina Jezic of Croatia in action with Lois Abbingh of the Netherlands during the EHF EURO 2020 European Women's Handball preliminary round match between Croatia and The Netherlands at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 6, 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix),Image: 574084136, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

"Ovo što su naše reprezentativke pokazale dosad na Euru je objektivno veliko iznenađenje", kazao je Zlatko Saračević za Sportske novosti koje u svojem tekstu urednice deska jedinog hrvatskog sportskog dnevnog lista još stoji kako Saračević, za razliku od većine javnosti koja do prve pobjede Hrvatske na EP-u teško da je znala ime makar jedne igračice, jako dobro poznaje cure koje ovih dana oduševljavaju u Danskoj, ali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je iznad svih očekivanja'

"Mi koji smo u rukometu znamo da imaju kvalitetu i očekivalo se da pobijede nekoga, ali da će imati ovakva tri rezultata je iznad svih očekivanja".

Pitanje koje se provlači ovih dana je i zašto u reprezentaciji trenutačno nema niti jedne igračice Podravke Vegete koja je naš najjači klub i igra Ligu prvakinja. Nema tu tajni, ali neki nisu uspjeli pohvatati sve informacije pa da i to riješimo. Zašto ih nema?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno je, mi smo uoči utakmice Lige prvakinja protiv CSKA-a imali redovno testiranje i pojavio se veliki broj pozitivnih nalaza. Neke cure su se čak javile na pripreme, ali nisu mogle ostati na njima. I to je to, na žalost. Naše igračice su tek prije nekoliko dana izašle iz samoizolacije, još nismo ni počeli s pravim treninzima, oni će doći na red tek ako dobiju dopuštenje od liječnika nakon različitih pregleda koje imamo zakazane u četvrtak, petak i subotu", objasnio je Zlatko Saračević.

'Mi stalno nešto pričamo, a isto je i s muškim rukometom'

Hoće li ovo što je reprezentacija pokazala na Euru promijeniti odnos prema ženskom rukometu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, neće. Mi stalno nešto pričamo, a isto je i s muškim rukometom, u siječnju se svi zapale, u veljači zaborave da postoji rukomet i život ide dalje. Da će se nešto drastično promijeniti - neće. Mi nastavljamo navijati, prilagodili smo treninge tako da možemo svi zajedno gledati i nadamo se još boljim rezultatima iako već za ovo kapa dolje i izborniku i stožeru i curama", zaključio je Zlatko Saračević.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo