NAKON 100 NASTUPA ZA KAUBOJE TIHO ODLAZI U MIROVINU: / 'Nisam se ovome nadao, čudno je ovako završiti karijeru'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Karijeru će nastaviti kao direktor za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama

13.5.2020.
15:30
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Osvajač brončne medalje na olimpijskim igrama u Londonu Damir Bičanić (34) završio je rukometnu karijeru, ali ostaje u Prvom plinarskom društvu Zagreb kao član uprave.

"Malo je čudno završiti karijeru na ovaj način i tome se nisam nadao. Ali život piše čudne priče i tome smo svi svjedoci u protekla dva mjeseca," kazao je Bičanić na novinarskoj konferenciji PPD Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, pomiješani su mi osjećaji jer sam bio profesionalni sportaš od svoje 15 godine. Malo jesam tužan, ali s druge strane ostajem u klubu kojeg volim i bavit ću se s poslom koji je vezan uz sport kojim se bavim cijeli život, tako da sam s te strane iznimno zadovoljan," dodao je.

Karijeru će nastaviti kao direktor za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalio bih se klubu što su u meni prepoznali osobu koja će se u novom formatu Lige prvaka baviti s komunikacijom prema krovnoj organizaciji ali i prema drugim klubovima. Također ću biti uključen u komunikaciju i sa SEHA Gazprom ligom," dodao je.

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

08.10.2017., Arena zagreb, Zagreb - EHF Liga prvaka, skupina A, 4. kolo, PPD Zagreb - Orlen Wisla Plock. Damir Bicanic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

ČERVAROVO PRIZNANJE MNOGE ĆE OSTAVITI BEZ TEKSTA: Izbornik ispričao koliko je zaradio u šampionskoj sezoni

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČERVAROVO PRIZNANJE MNOGE ĆE OSTAVITI BEZ TEKSTA: /

Izbornik ispričao koliko je zaradio u šampionskoj sezoni

Image
ČERVAROVO PRIZNANJE MNOGE ĆE OSTAVITI BEZ TEKSTA: /

Izbornik ispričao koliko je zaradio u šampionskoj sezoni

Nova funkcija

Direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković otkrio je kako Bičanić novu funkciju preuzima 1. srpnja.

"Bičanić je veliki dio karijere proveo u inozemstvu, govori više stranih jezika te završava studij gospodarske diplomacije. U klubu nam je baš ta pozicija bila potrebna jer smo je zapravo popunjavali međusobnom podjelom posla. Od 1. srpnja službeno počinje njegova nova funkcija u upravi kluba kao direktora za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama," istaknuo je Šupuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bičanić je rođen u Vukovaru, a kao šestogodišnji dječak odlazi u izbjeglištvo u Umag gdje mu se kasnije pridružila i majka, dok je otac kao hrvatski branitelj do posljednjeg dana ostao u Vukovaru. Damir je u Umagu sa 11 godina počeo trenirati tenis, potom se okušao u košarci, ali se ipak pronašao u rukometu.

Svoj rukometni put započeo je u Umagu, a nakon povratka u Vukovar igrao je za Osijek Elektromodul. Nakon Osijeka je od 2005. do 2007. godine igrao za Agram Medveščak. Iz Agrama odlazi u RK Zagreb u kojem ostaje jednu sezonu kada seli u španjolski Ademar Leon za koji je igrao do 2010. godine. Nakon toga je prešao u francuski Chambery gdje je proveo sedam sezona, a 2017. se odlučio vratiti u PPD Zagreb gdje je i okončao karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za reprezentaciju je upisao više od 100 nastupa, a najveći uspjeh ostvario je 2012. na olimpijskim igrama u Londonu na kojima je hrvatska vrsta osvojila broncu. Ima i broncu sa svjetskog prvenstva 2013. u Španjolskoj, te srebro i broncu s europskih prvenstava 2010. u Austriji i 2012. u Srbiji. Prvu medalju s reprezentacijom osvojio je 2005. na Mediteranskim igrama u Almeriji i to srebro.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo