'Meni su oba roditelja tako umrla, nije mu bilo pomoći'

Vijest da je u 46. godini života u SAD-u bitku s teškom bolesti izgubio legendarni hrvatski reprezentativac Iztok Puc zatekla je mnoge.

20.10.2011.
22:42
VOYO logo

Plakali ste pred novinarima na presici, Iztok Puc bio je vaš prijatelj. Kad ste ga zadnji put vidjeli ili pričali, sjećate li se? "Čuli smo se nešto malo ovog ljeta, ali zadnji put kad smo se baš ispričali bilo je to prošle godine."

Vi ste bili upoznati s tijekom Pucove bolesti. Je li bilo šanse da sve ipak završi dobro? U jednom trenutku su iz Amerike stizale vijesti da se Iztokovo stanje ipak popravlja? "Nažalost, za bolest sam saznao tek u šestom mjesecu ove godine. To je situacija koja je bila preteška da ispadne dobro, nije bilo pomoći. Meni su oba roditelja preminula od takve teške bolesti i znam kako je tanka linija dok ste bolesni. Jedan dan vam je dobro i svi su sretniji pokraj vas, ali već sljedeći dan situacija se može znatno izmijeniti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ste se zadnji put čuli s njim kako vam je djelovao? Je li bi svjestan da bi mogao umrijeti? Kako je to prihvaćao kao sportaš koji je uvijek odlučivao sam o svojoj sudbini? "Teško je pričati o tome. Postoje samo riječi utjehe."

Jeste li u kontaktu s obitelji? Pokrenuli ste plemenitu akciju skupljanja pomoći, sav prihod od utakmice s Barcelonom ići će njima. "Kontaktirao sam njegovu obitelj čim sam saznao za tužnu vijest. Čuo sam se s njegovom suprugom, sinom i ostalim članovima obitelji. U ponedjeljak ću biti pametniji, jer ćemo znati što obitelj hoće. Nadam se da će dobiti svoje mjesto na groblju u Zagrebu gdje su pokopani i ostali hrvatski velikani. Međutim, to ćemo tek vidjeti nakon što čujemo želje obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na presici danas ste nabrojali njegove velike sportske uspjehe, ali mlađe generacije možda ne znaju toliko o njegovoj veličini kao čovjeka. Kako ga vi pamtite? "Iztok Puc, Ćavar, Balić uz Igora Vorija, Tomljenovića, Gudelja, Jelčića najveći su igrači koji su oblačili dres Zagreba i dali su uistinu veliki obol u uspjesima kluba."

Prije nešto manje od godinu dana napustio nas je još jedan rukometni velikan, Velimir Kljaić, sad smo ostali bez Iztoka Puca. Kako hrvatski rukomet može nadoknaditi takve gubitke? "To su dva velika gubitka. Kljaić je vrhunski trener i osvajač zlatne olimpijske medalje. Puc je vrhunski igrač i isto tako osvajač zlatne olimpijske medalje. Oni su velikani, međutim da bi slika o njima ostala velika, mi i i dalje moramo ostati na njihovom tragu i nastaviti s dobrim rezultatima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz hrvatsku reprezentaciju, Iztok Puc igrao je još za Jugoslaviju i Sloveniju. U njegovu čast u dvorani Zlatorog u Celju 5. studenog bit će odigrana humanitarna utakmica. Sav prihod ići će obitelji legendarnog rukometaša.

"U ovim teškim trenucima, svima od srca hvala na podršci i pomoći, te lijepim riječima. Teško se naviknuti da sada moramo živjeti bez Iztokova zaraznog osmijeha i pozitivne kritike, koja nam je uvijek dala snagu kroz teška vremena", izjavila je Pucova supruga Jasenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110060616006 arti-201109020699006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo