INTERVJU / Mama Tina Lučina za RTL: 'Prvo je krenuo na nogomet, odustao pa krenuo na mini rukomet, ali je paralelno trenirao i tenis...'

Drugi krug rukometnog eura i drugi grad - reprezentacija je stigla u Budimpeštu.

18.1.2022.
19:18
VOYO logo

Izborniku nije lako, od ozljeda do korona neizvjesnosti - no, tempo kojim reprezentacija grabi kroz Euro oduševljava navijače. 

Posebno skokovi i golovi nove hrvatske rukometne zvijezde Tina Lučina, a njegova majka otkriva kako je stigao u Horvatove redove. Gol za golom - i na kraju s nevjerojatnih 13 razlike - Hrvatska je s lakoćom porazila Ukrajinu - i izborila mjesto u nastavku prvenstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo baš očekivali da će biti toliko lako bez obzira na to što je Ukrajina bila posljednja s nula bodova. Jedna rutinska pobjeda i bilo je lijepo zaključiti ovaj dio u Szegedu na ovaj način", kazao je reprezentativac Mate Šunjić.

"Mogu reći da smo stvarno profesionalno odradili meč, drago mi je zbog ovih mladih koji su igrali, zabijali golove", kazao je reprezentativac Marino Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlade snage reprezentacije pokazale su da mogu - Ivan Martinović proglašen je igračem utakmice sa sedam pogodaka.  

"Ja stvarno u svakom trenutku uživam tu, s cijelom ekipom, svatko uživa tu, svako ostavlja srce na terenu", kazao je Marinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski navijači još jednom su stali uz igrače

 A od samog početka - nije bilo lako. 

U prvu utakmicu takozvanog COVID prvenstva protiv snažne Francuske ušli smo bez kapetana Duvnjaka, Cindrića i Marića. Igrači su zbog zaraze Otpadali svakog dana, zvala su se pojačanja, poput Željka Muse i Jakova Gojuna koji u reprezentaciji nije igrao 4 godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica protiv Srbije ipak je podignula moral - na krilima glasnih navijača Hrvatska je pobijedila. 

Slavlje se nastavilo u hodnicima i na ulicama Segeda u koji su navijači stigli iz svih dijelova Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rekao je mama - znaš što se desilo...'

Posebno iznenađenje prvenstva je tek 22-godišnji Tin Lučin. Debitanta, koji uopće nije bio na prvom popisu igrača za Europsko prvenstvo, izbornik je pozvao nakon što su Duvnjak i Cindrić otpali zbog koronavirusa - sve je bilo brzo, prisjeća se i njegova majka. 

"Rekao je mama - znaš što se desilo, zvali su me da moram ići za Osijek. Spakirao se i otišao, nije bilo previše riječi ni emocija jer je sve bilo stvarno na brzinu", kazala je Jadranka Lučin, majka Tina Lučina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je postao jedna od glavnih tema. Njegova majka prati svaku utakmicu - kaže, bitno joj je samo da se ne ozlijedi. Tin je iz sportske obitelji - i nije oduvijek igrao samo rukomet.  

"Prvo je krenuo na nogomet, međutim to je kratko trajalo, odustao je, pa je krenuo na mini rukomet, ali je paralelno trenirao i tenis. I to je do nekakve 12. godine vukao i tenis i rukomet i bio je dobar i u tenisu i igrom slučaja opredijelio se da ostane samo u rukometu. Presretna sam, ispalo je super, nek nastavi tu gdje je stao", kazala je Tinova majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što kažu njegovi sugrađani?

Tin danas igra u Poljskoj, no rođeni Riječanin prve je rukometne korake napravio na Kozali pa Zametu. 

"Zametska škola jako privlači te rukometaše čak neke iz drugih škola zovu da dođu tamo", komentirao je Nenad Veverec iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratim rukomet, stvarno me iznenadio dečko, nisam nikada čuo za njega do sada", komentirao je pak drugi Tinov sugrađanin. 

"Stvarno s toliko malo godina tako zrelu utakmicu odraditi, svaka čast majstore, kapa dolje", rekao je gospodin Goran iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometaši su danas stigli u Budimpeštu - gdje se borba nastavlja i to u dvorani pred 20 tisuća navijača. 

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo