LOŠE JE KRENULO: / Golužin nasljednik startao porazom

U trećem nastupu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj hrvatski su rukometaši upisali prvi poraz.

29.4.2015.
21:13
VOYO logo

Nakon slabog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru Babić je na klupi Hrvatske zamijenio Slavka Golužu, ali premijera na novoj funkciji mu neće ostati u najljepšem sjećanju. Norvežani su bolje krenuli u utakmicu i na poluvremenu imali četiri pogotka prednosti (17:13).

U nastavku su se Kauboji razbudili i brzo došli do izjednačenja (20:20), ali u samoj završnici nisu bili dovoljno koncentrirani. U posljednjih 20 sekundi naša je reprezentacija imala priliku doći barem do boda, ali Luka Stepančić je pucao točno u norveškog golmana i priči je bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvešku su do pobjede predvodili Espen Lie Hansen sa šest, Sander Sagosen s pet i Kristian Bjornsen sa četiri gola. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Ivan Čupić s pet golova (tri iz sedmerca), te Manuel Štrlek i Stepančić s po četiri pogotka. Vrijedi istaknuti i učinak Mirka Alilovića koji je skupio 16 obrana.

Norvežani su s maksimalne tri pobjede preuzeli vodstvo u skupini 1, ali Hrvatska će im moći uzvratiti već u nedjelju u Varaždinu. Babićevi su izabranici na drugom mjestu u skupini s dvije pobjede i jednim porazom, a slijede Nizozemska (1-2) i Turska (0-3). Na EP će se plasirati prve dvije momčadi iz svake skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo