VIDEO: / Slovencu i Hrvatu se dive i u Danskoj

Lino Červar, bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, ostvario je veliki uspjeh sa svojim skopskim Metalurgom plasmanom u četvrtfinale Lige prvaka.

1.4.2014.
8:59
VOYO logo

Metalurg je u osmini finala potpuno nadigrao i nadvisio danskog viceprvaka Koldinga, pobijedivši ga u obje utakmice. U prvoj na domaćem terenu, Metalurg je pred oko 7.000 navijača slavio 23-17 uz nevjerojatnih 13 golova sjajnog 38-godišnjeg Slovenca Renata Vugrineca.

Aron Kristiansson, islandski stručnjak na klupi danske momčadi, potužio se nakon prve utakmice kako je Červarova momčad iskoristila svu prednost domaćeg terena, odnosno kako je ''igrala grubo i simulirala''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Červar mu je održao rukometnu lekciju i u uzvratu, u kojem je njegova momčad pobijedila 30-26 uz tri pogotka Hrvata Luke Cindrića.

"Igrali smo fantastičan rukomet. Postoje dvije vrste rukometa, ''run and gun'' i znalački, a mi smo odigrali baš znalački. To je vrlo važno u rukometu. Ponosan sam i sretan", likovao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/lQPw76ybuUs

Legendarni danski vratar Kasper Hvidt, s kojim se Červar često susretao dok je vodio hrvatsku reprezentaciju, priznao je da ih je Metalurg iznenadio u drugom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali su s glavom. Nisam bio impresioniran njihovom igrom u prvoj utakmici, ali uzvrat su odigrali puno bolje nego smo očekivali. Pronašli su dobra taktička rješenja na sve što smo im pripremili. Zaslužili su četvrtfinale, igrali su jako dobro i ostavili nas na -10 u dvije utakmice. U prvoj utakmici je na djelu bio samo Vugrinec, ali u drugom susretu su se pokazali i neki drugi njihovi igrači", rekao je Hvidt.

U četvrtfinalu Lige prvaka će igrati čak dva skopska kluba, Metalurg i Vardar koji je u osmini finala senzacionalno izbacio branitelja naslova HSV. U ždrijebu za četvrtfinale koji će se održati u utorak od 12.15 sati, u jednom će se bubnju naći Veszprem, Kiel, Barcelona i Vardar, a u drugom Rhein-Neckar Löwen, Metalurg, PSG i Flensburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo