BRAVO, CURE! / 'Kraljice šoka' opravdale ulogu favorita na početku kvalifikacija za Euro, Grčka nije imala šanse

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Hrvatske rukometašice otvorile su kvalifikacije za EURO 2024. godine pobjedom protiv Grčke u Karlovcu sa 32-22

11.10.2023.
20:04
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske rukometašice otvorile su kvalifikacije za EURO 2024. godine pobjedom protiv Grčke u Karlovcu sa 32-22 (17-8).

Image
PRILIČNO SAMOPOUZDANO /

Livakoviću prijeti suigrač: 'Nadam se da ću mu baš ja zabiti'; Montella: 'Imamo plan za Hrvatsku'

Image
PRILIČNO SAMOPOUZDANO /

Livakoviću prijeti suigrač: 'Nadam se da ću mu baš ja zabiti'; Montella: 'Imamo plan za Hrvatsku'

Utakmicom protiv Grčke, hrvatske rukometašice su otvorile svoj 16. ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Do sada su 12 puta bile uspješna i stigle do završnog natjecanja, a najveći uspjeh hrvatskih rukometašica svakako je bronca iz Danske 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Image

Tri dana kasnije, u subotu 14. listopada na rasporedu je gostovanje u Cazinu, gdje hrvatsku reprezentaciju čeka Bosna i Hercegovina. U ovoj skupini je i Rumunjska, a prve dvije ekipe će izboriti plasman na EP koje će zajedno ugostiti Mađarska, Austrija i Švicarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kraljice šoka" bile su favoritkinje i nisu dopustile nikakvo iznenađenje. Grčka se držala tek prvih pet minuta (4-4). Uslijedila je serija 3-0 (7-4), u 20. minuti odabranice izbornika Nenada Šoštarića su imale 14-7, a do kraja poluvremena razlika je narasla na +9 (17-8).

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme je bilo tek odrađivanje posla. Seset minuta prije kraja susreta zabilježeno je najvećih 12 razlika (30-18), a na kraju je završilo 32-22.

U hrvatskim redovima se čak 12 igračica upisalo među strijelce. Najefikasnija je bila Katarina Pavlović s pet golova, dok su Nikolina Zadravec, Paula PosavecStela Posavec zabile po četiri gola. Lucija Bešen je imala sedam obrana pri čemu je obranila i tri sedmerca, dok je Tea Pijević sakupila pet obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na platformi Voyo.

Image

Na suprotnoj strani najefikasnije su bile Olympia Andritsou sa šest, te Maria Chatziparasidou i Agni Zygoura sa po četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduću utakmicu hrvatska reprezentacija imat će 14. listopada u BiH, a bit će to posljednji ogled na hrvatskoj klupi za Šoštarića koji će potom preuzeti rukometaše Zagreba.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike