ZAVRŠNICA LIGE PRVAKA / Drama u borbi za treće mjesto: Kiel slavio nakon izvođenja sedmeraca, Duvnjak zabio četiri gola

Image
Foto: Profimedia

Mađarski sastav je bolje otvorio "malo finale" i na poluvremenu Veszprem je imao četiri gola prednosti

19.6.2022.
18:19
Profimedia
VOYO logo

Rukometaši njemačkog THW Kiela osvojili su treće mjesto na završnom Final Fouru Lige prvaka u Kolnu.

U susretu za broncu njemački sastav je pobijedio mađarski Veszprem nakon izvođenja sedmeraca sa 37-35 (34-34, 14-18). U finalnom susretu večeras se sastaju Barcelona i Vive Kielce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski sastav je bolje otvorio "malo finale" i na poluvremenu Veszprem je imao četiri gola prednosti (18-14). Mađari su +4 imali i na ulazu u posljednjih 15 minuta (28-24). No, Kiel je okrenuo rezultat i u 52. minuti imao 32-31. U neizvjesnoj završnici Veszprem je izborio sedmerce iz sedmerca kojeg je u posljednjim trenucima realizirao Kentin Mahe.

Image
Foto: Profimedia

Manuel Štrlek

Prilikom izvođenja sedmeraca vratar Kiela Niklas Landin je obranio udarce Gaspera Marguca i Rasmusa Laugea, dok je Yahia Omar pogodio gredu. Kako su Niclas Ekberg, Steffen Weinhold i Magnus Landin zabili svoje penale, THW je osigurao pobjedu i treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima njemačkog sastava najefikasniji su bili Mykola Bilyk sa sedam, te Miha Zarabec i Patrick Wiencek sa po šest golova. Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak zabio je četiri gola. Veszprem su predvodili Omar s osam golova, te Andreas Nilsson sa sedam. Manuel Štrlek se nije upisao među strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo