Izbornik Babić kaže da smo potrošili puno energije protiv Poljske i da je to glavni razlog poraza od Španjolske

Hrvatsku u nedjelju u 15 sati čeka borba za brončanu medalju

03.05.2015. Arena, Varazdin, Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu izmedju hrvatske i Norveske. Zeljko Babic
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić rekao je poslije utakmice kako je jedan od glavnih razloga poraza od Španjolske u polufinalu Eura taj što su njegovi igrači potrošili dosta energije protiv Poljske te da se to osjetilo krajem prvog poluvremena.

“Pali smo pred kraj prvog poluvremena. Igrači su jednostavno umorni i ne mogu. Imamo problema u momčadi i to se osjeti u ovakvoj utakmici”, izjavio je Babić, pa je prokomentirao nastup vratara Mirka Alilovića.

Kako s Norveškom

“Imao je četiri obrane od 20 pokušaja. Čekali smo da ih prikupi više, ali to nije njegov problem. Mi jednostavno timski nismo uspjeli”, rekao je izbornik. U nedjelju u 15 sati rukometaše čeka utakmice s Norveškom za treće mjesto. U skupini izgubili od njih.

“Kako ćemo igrati? Vidjet ćemo. Bilo bi dobro da im uzvratimo za poraz u prvom dijelu”, poručio je izbornik. Jedan od ponajboljih pojedninaca Marko Kopljar također je prokomentirao poraz od Španjolske.

Kopljar kao i izbornik

“Šteta. Izvrsno smo otvorili utakmicu. Umor je došao. Poljska nas je puno koštala”, kazao je Kopljar te je ponovio da da su umorni, kao i sve druge ekipe, zbog čega je pao nivo rukometa.

“Probat ćemo zaboraviti ovu utakmicu i pripremiti se za Norvežane. Medalja bi nam puno značila, a u pitanju su u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”, poručio je Kopljar te je dodao da je dosta frustriran zbog gubitka polufinala.

“Žao mi je zbog ozljeda. Uvijek nam se dese prije velikih natjecanja”, rekao je rukometaš. Napomenuo je kako sve ekipe na Euru igraju toplo-hladno, a ne samo Hrvatska. “Dođe umor. Svim ekipama se to događa”.