Što se to događa? / Kako je PPD Zagreb postao 'kolodvor' za trenere: Promijenili šestoricu u samo dvije godine

Image
Foto: Davor Javorovic/Goran Stanzl/Igor Kralj/PIXSELL

Valčić će, dakle, biti sedmi trener u dvije i pol godine u Zagrebu, a ostaje nam vidjeti hoće li on moći ispuniti zahtjeve uprave kluba

6.12.2018.
13:30
Davor Javorovic/Goran Stanzl/Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Za navijače rukometnog kluba PPD Zagreb pomalo je mučno gledati prepirke koje se događaju posljednjih dana oko odlaska trenera Line Červara s klupe najuspješnijeg hrvatskog kluba.

Červar je najprije objavio da je sam odlučio otići jer se mora posvetiti reprezentativnim obavezama te da se o svemu tome dogovorio s klubom. Nitko nije imao problema s tim, pogotovo ako uzmemo u obzir privatne poteškoće s kojima se Lino suočava, sve dok nije prozvao klub zbod "napada i podmetanja". Čelnici kluba su mu odgovorili da nisu ni oni krivi i tako se prepucavati mogu u nedogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ovaj slučaj izoliran. PPD Zagreb u posljednje je dvije godine i dva mjeseca na klupi promijenio čak šest trenera. Neke poznete, neke manje, ali svima je bilo zajedničko da su od njih u klubu puno očekivali, a lako ih otpuštali.

Veselin Vujović svojim je odlaskom započeo ovaj negativan trend. Crnogorski trener i nekad najbolji rukometaš svijeta napustio je klub u listopadu 2016. godine. Iza sebe je imao odlične rezultate u dvije godine "mandata". Zagreb je odveo u četvrtfinale Lige prvaka te generalno podigao razinu njihove igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Veselin Vujović

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

A s njim i očekivanja. Vujović je sporazumno raskinuo ugovor jer klub više nije mogao tolerirati njegove izostanke zbog obaveza u slovenskoj reprezentaciji, ali i loših rezultata u Ligi prvaka u njegovoj posljednjoj sezoni (četiri poraza u četiri utakmice).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujovićev nasljednik bio je Silvio Ivandija, koji je na klupi Zagreba trajao samo šest mjeseci. trener Ivandija uspio je Zagreb uvesti u osminu finala Lige prvaka, no prevelika su bila očekivanja koja je postavio Vujović s klubom u prošle dvije sezone. Ivandija je otkaz opisao kao "šokantan".

Kako je Ivandija otišao u travnju 2017. godine, netko je morao voditi momčad mjesec dana do kraja sezone. Uprava kluba rješenje je pronašla u Slavku Goluži, koji je na klupi bio svega mjesec dana. Prvenstvo hrvatske nikad nije bilo problem, osmina finala Lige prvaka ne izgleda loše, no četvrto mjesto u SEHA ligi nije bilo posebno zadovoljavajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se znalo da će na kraju sezone Goluža otići u Tartan, Zagreb je bio primoran pronaći novo rješenje. Izbor je pao na Kasima Kamenicu, iskusnog trenera koji se nakon 25 godina vratio u Zagreb. 

Trebala je to biti lijepa rukometna priča, no za šest mjeseci uprava je poslala treneru točno ovu poruku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treneru Kamenici želimo zahvaliti na prikazanom trudu i maksimalnoj profesionalnosti u obavljanju jedne iznimno zahtjevne funkcije", kazao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamenicu je koštala katastrofalna sezona u Ligi prvaka. U osam susreta skupio je dva remija i šest poraza te su mu jednostavno članovi uprave presudili otkazom.
Na njegovo mjesto došla je poznata "faca". Zlatko Saračević samo je sjeo na klupu da bi bio "vatrogasac" i teško da ga je klub imao namjeru zadržati na klupi. Uostalom, angažirali su krajem sezone Linu Červara, a Sarač je otišao trenirati Podravku. 

Červar je nastavio trend. Zadržao se na klupi šest mjeseci, a nakon Nove godine nasljedit će ga Tonči Valčić uz asistenta Gorana Rokaveca. Valčić će, dakle, biti sedmi trener u dvije i pol godine u Zagrebu, a ostaje nam vidjeti hoće li on moći ispuniti zahtjeve uprave kluba koji je pretplaćen na osvajanje hrvatskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo