DETALJI IZ POREČA / Kako funkcioniraju najveće pripreme u povijesti s čak 36 igrača? 'Podijeljeni su u dvije skupine'

Image
Foto: Profimedia

Iza hrvatske muške seniorske reprezentacije puna su tri dana priprema u Poreču

2.11.2023.
12:05
Profimedia
VOYO logo

Iza hrvatske muške seniorske reprezentacije puna su tri dana priprema u Poreču. Ritam je udarnički i gotovo da nema sata slobodnog vremena. Stručni stožer na čelu s izbornikom Goranom Perkovcem, u dvorani provodi više od šest sati dnevno. Kada tome još dodamo razgovore i video analizu, može se slobodno reći da reprezentacija odrađuje i više od punog radnog vremena u Poreču.   

Image
NOVA KAZNA /

Palili stolice, vrijeđali suca, prekinuli utakmicu: Hajduk žestoko kažnjen zbog divljanja Torcide

Image
NOVA KAZNA /

Palili stolice, vrijeđali suca, prekinuli utakmicu: Hajduk žestoko kažnjen zbog divljanja Torcide

Reprezentacija je podijeljena u dvije skupine – crvenu i plavu. Prva ima jutarnji trening od 09.30 do 11.00 sati, druga od 11.00 do 12.30 sati. Nakon ručka koji je na rasporedu u 13.15 sati, slijedi kratki popodnevni odmor. U 16.30 sati slijedi druga runda treninga koji traje do 18.00 sati. Nakon toga, Plavi preuzimaju štafetnu palicu i dvorana u hotelu Diamant je samo njihova do 19.30 sati. Večera je za sve u 20.15 sati, a nakon toga  razgovor i zajednička analiza onoga što se radilo toga dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 13 ove subote, 4. studenog, stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo od 20.00 u prijenosu UŽIVO

Atmosfera je sjajna. Nitko ne prigovara. Poreč je napustio David Mandić jer još osjeća posljedice ozljede koju je zadobio prije 15-tak dana u Bundesligi. Stoga je stožer  naknadno s liste pričuva pozvao Gotija Maričića, člana RK Gorenje Velenje. Nitko drugi se  ne žali na ozljede i zbilja se sjajno radi. Svaki trening isplaniran je do najsitnijih detalja. Paralelno s tim, odrađuje se i dio marketinških obveza prema sponzorima. Želja je da se dani priprema u prosincu ne prekidaju, snimanjem reklama ako to nije nužno, već da u potpunosti budu rezervirani za treninge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornikov plan za ovu fazu priprema je da se u igru vrati obrana 3-2-1, koja je nekada bila naš zaštitni znak. Ta je ideja sjajno prihvaćena u Poreču. I polako se provodi u djelo. Milina je vidjeti da su je igrači objeručke prihvatili. Za  neke, to je potpuna novost, drugi su pak, odlično reagirali na tu zamisao jer su je igrali ili je povremeno igraju u svojim klubovima. Naravno da se ne zaboravljaju naše dvije osnovne obrane: 5-1 i 6-0.

Stožer je već složio dvije ekipe koje će međusobno igrati u subotu u Velom Joži. No, igračima još ne otkriva karte. I tako će biti sve do polaska u dvoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz mjeseca u mjesec Voyo donosi jedinstveno borilačko iskustvo

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo