KAKO DO POLUFINALA? / Nekoliko je scenarija, jedan je najjednostavniji, a u najluđem bi Kaubojima bila dovoljna jedna pobjeda

Image
Foto: AFP

Pred Kaubojima su tri utakmice u kojima trebaju izboriti završnicu.

18.1.2019.
15:13
AFP
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je svih pet pobjeda u prvoj fazi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. U drugu su tako prenijeli četiri boda što ih je stavilo u odličnu situaciju uoči velikih derbija s Njemačkom i Francuskom. Kauboji jedini imaju četiri boda, dok su navedene dvije reprezentacije prenijele po tri, a Španjolska dva.

Image
OBJAVLJEN DETALJAN RASPORED DRUGOG KRUGA: /

Evo kad točno Kauboji igraju

Image
OBJAVLJEN DETALJAN RASPORED DRUGOG KRUGA: /

Evo kad točno Kauboji igraju

Put u polufinale stoga bi za izabranike Lina Červara trebao biti znatno lakši nego za konkurenciju. Najjednostavniji bi bio da pobijede u sve tri utakmice i s prvog mjesta dočekaju idući petak. Za ulazak u polufinale Kaubojima trebaju dvije pobjede. Favoriti su u nedjelju s Brazilom, ali bi u nastavku trebali srušiti domaćina Njemačku ili uvijek moćnu Francusku. U tom slučaju Kauboji bi bili nedostižni za jednu od te dvije reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ludi scenarij

Hrvatska može proći i s jednom pobjedom, jednim remijem i jednim porazom, ali i sa samo jednom pobjedom uz dva poraza kada bi se dogodio ludi rasplet. No, tada bi Španjolska i Island morali odraditi posao za njih. Od europskih prvaka može se očekivati da će zadati dosta problema i Njemačkoj i Francuskoj, ali teško da im se Island može ozbiljnije suprotstaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa da smo mogli birati gori ždrijeb, ne bi bio gori od ovoga. U skupini smo igrali s europskim prvakom, a nakon toga u skupini sa svjetskim prvacima Francuzima i domaćinom Njemačkom. Brazil je iza sebe u skupini ostavio dvije europske reprezentacije, vrlo su nezgodni, fizički su jako spremni i imaju pobjednički mentalitet. Oni su samo protiv Nijemaca odigrali lošu utakmicu, ali zato što su samo 20 sati prije igrali prethodnu utakmicu i nisu imali odmora. Imat ćemo i dan odmora više, što je jako važno, vidjeli ste da je i Duvnjak jako umoran", rekao je izbornik nakon pobjede nad Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo