'Kritiziraju doktorice, mesari, časne sestre! Ne možete nam zamazati oči!'

Hrvatski rukometaši su pobjedom protiv Njemačke osigurali utakmicu za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, te plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

31.1.2015.
12:26
VOYO logo

Među najvećim kritičarima posljednjih je dana bio legendarni hrvatski rukometaš i bivši izbornik Josip Milković. Nakon pobjede protiv Njemačke priznao je da se osjeća još gore jer je uvjeren da bi takvom igrom naši rukometaši svladali i Poljake.

"Nakon ovoga se izbornik Goluža i njegov stručni stožer još više moraju zapitati gdje se pogriješilo da mi u glavnoj utakmici, onoj s Poljskom, ne budemo pravi. I sad će nam se vjerojatno opet dogoditi kao ono u Njemačkoj kad smo s jednim porazom bili peti. Užas. Ali užas koji hoćeš-nećeš moraš prihvatiti", napisao je Milković u kolumni za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je pohvalio odluku da se protiv Nijemaca pruži prilika nekim igračima koji su dosad nezasluženo manje igrali.

"Da, bilo je i tehničkih grešaka, neminovno je da Karačić i Slišković imaju takve greške jer se na njih počelo prekasno računati na ovom prvenstvu. I dalje mislim da se njima ranije dala prilika, oni bi sigurno stekli određenu sigurnost i iskustvo i bili bi puno korisniji sada pred kraj turnira. Možda onda ne bi ni bilo krizne situacije s Poljskom. Ostaje veliki žal za tim porazom, ali treba čestitati dečkima što su se digli nakon tog šoka i teških kritika. Ne samo s moje strane. Nema toga tko ih nije kritizirao. Od stručnjaka, do doktorica, mesara, časnih sestara…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je Milković još jednom ponovio da Hrvatska praktički na cijelom prvenstvu nije pokazala igru po kojoj je, inače, poznata i koja joj je prijašnjih godina donijela tolike uspjehe.

"Svi znamo da oni to mogu, ali zašto nisu na ovom turniru i pogotovo protiv one Poljske, to će morati reći oni koji su ih vodili. Čuo sam ovih dana puno objašnjenja, ali iskreno, ono su mi bili samo izgovori. I to neuvjerljivi. A kad cijela momčad ne djeluje uvjerljivo, onda se stručni stožer mora zapitati 'gdje sam pogriješio'. Na nikoga drugoga se odgovornost ne može prebaciti nego na onoga tko ih je vodio. Pobjeda nad Njemačkom ne može nam zamazati oči."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo