Šokirani Francuz rekao povijesnu istinu: 'Mi smo uspješniji od Hrvata!'

Već smo navikli na kontroverze s velikih rukometnih natjecanja, a jedna aktualna iz Katara sigurno je smjena legendarnog kapetana francuske reprezentacije Jeromea Fernandeza usred natjecanja.

22.1.2015.
13:12
VOYO logo

Izbornik Claude Onesta smijenio je Fernandeza nakon samo dvije utakmice i poslao jaku poruku svima u svlačionici.

"Jerome Fernandez više nije moj primarni kontakt s momčadi. Okrećemo se novim mlađim snagama koje moraju nositi naš sastav u budućnosti", poručio je izbornik i šokirao najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije (1447 golova u 379 utakmica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fernandez je u prvi čas bio iznenađen, ali par dana poslije se ipak pomirio sa 'zakonom jačeg'.

"Nema u tome nikakve kontroverze. S izbornikom nemam nikakvih problema. Ja sam u službi momčadi", izjavio je legendarni Francuz za Sportske novosti i progovorio o tradicionalnom rivalstvu s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/S3sKce8AaJg

"Hrvatska je opet jaka, uvijek je bila i nama je uvijek bila najteži mogući suparnik, koji nas je najčešće zaustavio na putu do medalje. Naravno, mi smo to još više puta napravili Hrvatima i zato smo uspješniji. No, to ne umanjuje moje poštovanje koje imam prema hrvatskim igračima i reprezentaciji. Inače, svjetsko zlato sa SP-a 2009. mi je najdraži trofej. Tada sam prvi put bio kapetan Francuske i dobili smo jaku Hrvatsku u finalu", dodao je Francuz još malo saoli na ranu igračima iz te Balićeve i Metličićeve generacije i pobrojao svoje favorite na prvenstvu u Kataru,.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je zapravo uvijek ista stara priča. Svi polufinalisti s prošlog EP-a u Danskoj ponovno su najveći favoriti, to smo mi, Hrvatska, aktualni prvaci svijeta Španjolci i Danci. No, to ne znači da netko ne može iznenaditi, kao što je to na zadnjem SP-u u Španjolskoj bila Slovenija. Takvih je reprezentacija ovdje nekoliko, ponajprije tu ubrajam Katar?! Tu su Šveđani također, oni se lagano vraćaju u vrh gdje im je oduvijek bilo mjesto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo