DAO, PA POVUKAO OSTAVKU

IZBORNIK SE OPRAVDAVA: ‘Svjestan sam što sam rekao, ali Hrvatska je iznad mojih stavova i riječi’

Nakon niza peripetija u posljednjih mjesec dana Željko Babić je ostao izbornik hrvatskih rukometaša koje će okupiti od 31. listopada do 6. studenoga u Umagu.

Babić je poslije ispadanja u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru objavio kako odlazi s kormila hrvatske reprezentacije. Više od mjesec dana je trajala potraga za njegovim nasljednikom, da bi koordinator za muški rukomet Ivano Balić u ponedjeljak iznenađujuće objavio da Babić ostaje izbornik.

BABIĆ OBJAVIO POPIS ZA REPREZENTATIVNI TJEDAN: Hrvatska ostala bez kapetana, iz HRS-a odgovorili zašto

O ostavci na Upravnom odboru

No, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac, alfa i omega našeg rukometa, potvrdio je na konferenciji za novinare da će se o Babićevoj ostavci tek raspravljati.

RUSVAJ U HRVATSKOM RUKOMETU: Balić tvrdi da Babić ostaje, veliki gazda traži odgovore na 4 pitanja!

“Ostavku ćemo razmotriti na Upravnom odboru, koji ćemo sazvati za desetak dana, a Balić i Babić dogovorili su se oko daljnje suradnje”, rekao je Gobac.

‘Moralna mi je obveza da pomognem’

Sam Babić je pokušao pojasniti zašto je dao ostavku, a onda potom ipak pristao nastaviti voditi reprezentaciju.

“Neizmjerno volim Hrvatsku i neizmjerna mi je čast da mogu biti izbornik hrvatske reprezentacije. Hrvatski rukometni savez i hrvatska reprezentacija su ispred mog karaktera, mojih stavova i riječi. Ja sam svjestan što sam rekao u tom trenutku i sigurno sam imao svoj razlog, međutim ako ljudi iz HRS-a misle da još uvijek mogu pomoći hrvatskoj reprezentaciji, onda je moja moralna obveza kao građanina Hrvatske da pomognem ako mogu. Treba čekati Upravni odbor”, istaknuo je Babić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr