MOŽEMO ODAHNUTI: / Iz Poljske stigle dobre vijesti uoči sutrašnjeg početka EP-a

Image
Foto: AFP, MARWAN NAAMANI

Sutra u Poljskoj započinje Europsko prvenstvo za rukometaše koje će trajati do 31.

14.1.2016.
20:29
AFP, MARWAN NAAMANI
VOYO logo

Novo veliko natjecanje za hrvatske rukometaše, novo razmišljanje u taboru Hrvatske. Nakon dugog niza godina, hrvatski rukometaši otputovali su na jedno veliko reprezentativno natjecanje bez imperativa rezultata. Takve poruke, barem, dolaze iz tabora Kauboja.

"Po svim procjenama nikad nismo imali ovakvu situaciju što se tiče ozljeda i slabe pripremljenosti. Jednostavno je nemoguće u deset dana provesti ono što neki od igrača ne rade u klubovima. HRS ima dugoročnu koncepciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radimo na usavršavanju trenera, imamo Balića, Matoševića, Metličića te Željka Babića koji je mladi trener i nije slučajno dobio priliku. Moramo im svi zajedno dati podršku, jer je pred njima prvo veliko natjecanje. Moramo imati strpljenja i polako čekati nove rezultate, koji će sigurno doći", kazao je na presici uoči odlaska naših rukometaša u Poljsku vladar hrvatskog rukometa Zlatko Gobac.

Loša situacija sa ozljedama

Međutim, navijači u domovini naviknuli su na medalje naših rukometaša. Navika je "gadna" stvar, teško je se riješiti, stoga svi sa nestrpljenjem iščekujemo nastupe naših mladih lavova. Ono što nije dobro uoči sutrašnjeg početak turnira je loša situacija s ozljedama i umor igrača Hrvatske. Načeti su Ivan Slišković i Domagoj Duvnjak, a još od prije ozljede vuku i kapetan Marko Kopljar i zahvalni Marko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude još gora, Mamić je na prvom treningu u Spondek Areni u Katowicama doživio sudar sa . Stradalo je rebro, prvo se nagađalo kako je puklo, ali stigle su dobre vijesti iz tabora Kauboja. Nakon liječničkog pregleda ustanovljeno je da je rebro ipak ostalo cijelo i mladi bi hrvatski rukometaš trebao biti spreman već za sutrašnju utakmicu s Bjelorusijom (16 sati).

Image
OVO NIJE DOBRO: /

Hrvatsku pogodili novi problemi uoči početka EP-a

Image
OVO NIJE DOBRO: /

Hrvatsku pogodili novi problemi uoči početka EP-a

Mamić bi trebao biti prva zamjena za Sliškovića na lijevom vanjskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novitet u obrani

"On će biti dobro, ozljeda nije teška, rebro nije prsnulo", poručio je liječnik reprezentacije Tomislav Kukin.

U studenom prošle godine, u susretu sa Flensburgom Luki Stepančiću puknuli su prednji križni ligamenti koljena i on će eurosmotru gledati kao navijač. Uz to, zbog problema s lijevim ramenom izbornik u Poljskoj nemože ni računati na Marija Vuglača iz Lekhwiyje. Umjesto njega, u reprezentaciji je ponovno Šime Ivić, novi igrač Nantesa, a na pripremama u Ivanić Gradu prije desetak dana otpao je i Domagoj Pavlović kojem se dijagnosticirala ozljeda kralježnice. Otpao je i Ivan Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Željko Babić pripremio je i novitet u igri naše izabrane nacionalne vrste.

"Prva obrana će biti 5-1. Da li će on nju odmah koristiti protiv Bjelorusije, to ne znamo. Međutim, traži puno agresivniju obranu, puno dublji izlazak na napadače, puno više prekida nego što je dosad bilo. Što se tiče polukontri i kontri, tu ostaje sličan sistem kao što je bio", kazao je proslavljeni reprezentativac Hrvatske Zlatko Saračević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopljar u ulozi kapetana

Hrvatska će na ovom EP-u imati novog kapetana. Po prvi puta u karijeri, Kopljar će na terenu predvoditi svoje suigrače na EP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je velika čast za mene. Naravno, sad imam neke nove dužnosti u momčadi koje nisam prije imao. Imam puno pitanja oko svojih obveza, ali za sada je sve ok", izjavio je Marko Kopljar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će na ovom EP-u imati težak zadatak doći do medalje. Jer, konkurencija je veoma jaka. Čak deset reprezentacija može osvojiti medalju, naravno, najveći favoriti su Francuska, Poljska, Španjolska, Danska i Hrvatska. No, ono što veseli je da su naši rukometaši motivirani i dati će sve od sebe da razvesele naciju.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo