Vardar stiže u zagreb / Ivan Čupić za RTL: 'Bit će lijepo vratiti se kući, čeka nas jedan pravi balkanski derbi'

Reprezentacija je, kaže, za njega završena priča, a stanje u hrvatskom rukometu - loše

3.3.2019.
21:49
VOYO logo

Ivan Čupić u velikoj formi igra za skopski Vardar, a sinoć je u Ligi prvaka s pet pogodaka zaustavio još uvijek atualnog prvaka Europe - francuski Montpellier

Od danas je poznato, u osmini finala sastat će se Vardar i Zagreb nakon što je hrvatski prvak u Szegedu igrao 26:26. Ivana Čupića naša ekipa posjetila je u Skopju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omiljena rukometna faca u Skoplju - zagrijavanje za utakmicu s Montpellierom koju je njegov Vardar jučer pobijedio i izbacio prvaka Europe iz Lige prvaka. Čupić je zabio pet  Karačić  šest pogodaka i nakon večerašnjeg remija PPD Zagreba kod Pick Szegeda - zna se - Vardar i Zagreb susrest će se u osmini finala. 

"Lijepo će biti nama Hrvatima doći kući, iako je na dva dana, na jedan balkanski derbi", rekao je Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Čupić, može se reći, sit je što se klupskih trofeja tiče - 2016. i 2017 postao je europski prvak, prvo s Kielceom pa s Vardarom. Makedoncima je sjećate se naslov donio svojim pogotkom u posljednjoj sekundi protiv PSG-a. Vardar je prije nekoliko dana zasjeo na vrh SEHA lige, Čupić je u Skoplju itekako zadovoljan.   

"Makedonci su topao narod mentalitetom blizu nama lijepa klima ko kod mene dole na moru dosta sunca. griješio bi dušu kada bi rekao da mi nije dobro, znaš sam kako je u sportu nikada ne znaš, ali vidim se ovdje još par godina", ispričao je Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prošlogodišnjem  Europskom prvenstvu u Hrvatskoj Čupić je prestigao Ivana Balića i postao najbolji strijelac reprezentacije na europskim natjecanjima. I onda je izjavio:

"Ja sam svoju zadnju utakmicu odigrao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je legendarno desno krilo postalo najveći navijač. Kojem nije bilo lako gledati Svjetsko prvenstvo koje je završilo prije otprilike mjesec dana. 

"Taj prvi cilj da smo ušli u kvalifikacije za Olimpijske igre smo napravili, za nešto više - malo sreće malo sudačkih odluka", rekao je Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako je vidio odluke s klupe koja forsirala napad 7-6 u utakmici s Brazilom?

"Puno se provlačilo to pitanje pogotovo kroz Lina koji je dosta u Metalurgu i s reprezentacijom forsirao tu igru valjda on najbolje zna ja za to stvarno jisam ne zbog tog čuvenog Brazila nego nisam za to pravilo nekad upali nekad ne upali i za mene je to lutrija', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija je, kaže, za njega završena priča, a stanje u hrvatskom rukometu - loše - jer  klinci rano odlaze u inozemstvo. 

"Ja sam sa 18-19 godina otišao u inozemstvo. Znam da je takav put teži, ali realnost je da ako nisi u kombinacijama s PPD Zagrebom ili Nexeom, u Hrvatskoj nema baš puno prostora..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 33. godini Čupić nastavlja svoj put s Vardarom. Njegovih se lucidnih rješenja i komunikacije navijači uvijek rado sjete.  

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo