navijači ga obožavaju / Igor Karačić u Skoplju je prava zvijezda: 'Ljudi su mi dolazili pod prozor i pjevali navijačke pjesme'

Tečni makedonski kao dokaz da je sedam godina života u Skopju - proletjelo. Igor Karačić otkrio nam je sve o životu u glavnom gradu Makedonije

6.3.2019.
19:47
VOYO logo

Cijela Hrvatska ga zna kao vrsnog rukometnog reprezentativca. A dok ne nosi hrvatski dres, jednako srčano igra u makedonskom Vardaru, i to već sedam godina! 

Zato Makedonci itekako vole rukometnog doktora - Igora Karačića. Ugostio je našu Maju Oštro Flis u Skoplju i otkrio sve o svom životu u Makedoniji - i to na tečnom makedonskom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tečni makedonski kao dokaz da je sedam godina života u Skopju - proletjelo. Igor Karačić, naš rukometni reprezentativac, za Makedonce predstavlja predmet obožavanja. 

"Jako su fanatični kad je rukomet u pitanju. Od prvog dana kad sam ja došao, dolazili su mi čak ispod prozora pjevat pjesme, skandirat, navijati i to me se stvarno dojmilo i evo, sedam godina sam ostao tu, ni jednog dana nisam požalio", oduševljeno nam kaže Karačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O stanovnicima Skopja Igor će reći sve najbolje. 

"Ljudi su stvarno dobronamjerni, preljubazni su, primit će vas u svoj dom uvijek, pomoći, ako ste malo gurman i to, želite probat što vise dobre hrane i pića, dodite u Makedoniju i nećete požalit", kaže Karačić pa zaključuje: "Ako Makedonci nešto znaju, znaju uživat", reći će Igor.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je i sreća da ne igra na drugom kraju svijeta - jer rodni Mostar ovako ipak nije toliko daleko. Bliska je obitelj Karačić: Igor ima još dva brata - sportaša. Goran, nogometni je vratar, Ivan - rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Rijetke su takve priče u kojoj čak troje djece u obitelji postanu vrhunski sportaši, no Igor potječe upravo iz takve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Haha, da to je stvarno prelijepa jedna priča. Ivan, Goran i ja, nadam se samo da su naši roditelji ponosni, mi dajemo od sebe najbolje što mozemo, onako kako su nas oni odgajali, izvukli su nas s ulice što se kaže."

Tijekom razgovora Igor nas je odveo i do svlačionice makedonskog velikana. Očito je na prvi pogled da je Vardar puno više od kluba. Kao što su Ćupić i Karačić - puno više od suigrača. Odavno je proradila veza Metković-Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voli se dosta šaliti, po pitanju odijevanja je pravi modni mačak, mostarska baja. Uvijek voli platit, nikad ne voli da drugi plaćaju, što mi paše naravno", kazeti će kroz smijeh njegov suigrač Ivan Čupić.  

"Voli puno spavat ima neke igrice sada, uvijek mu se žuri, kasni, ne znam, možda ima neki posao u jutarnjoj smjeni", uz smijeh zaključuje Čupić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao ili ne imao neki drugi posao, sigurno je da mu je najdraži onaj s loptom u rukama. 

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo