IGOR KARAČIĆ JE NAJBOLJI IGRAČ RUKOMETNE LIGE PRVAKA: / Iznijeli ga s terena, ali vratio se i vodio Vardar do naslova prvaka

Image
Foto: Profimedia

Upisao je Igor tri pogotka u finalu, no puno su važnije njegove asistencije. S njih pet predvodio je organizaciju prvog europskog napada

2.6.2019.
20:19
Profimedia
VOYO logo

Nevjerojatan Final Four rukometne Lige prvaka odigrali su Igor Karačić i njegov Vardar. Makedonska momčad pred kojom zbog financijske situacije nije toliko svjetla budućnost postala je novi prvak Europe, što je Vardarcima drugi naslov prvaka u tri sezone.

Tako se trofejem prvaka Europe mogu pohvaliti hrvatski rukometaši Igor Karačić i Ivan Čupić, a hrvatski reprezentativac Karačić osvojio je i nagradu za najboljeg igrača završne faze odnosno Final Foura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VARDAR JE NOVI PRVAK EUROPE: /

Čupić i Karačić slavili u finalu protiv Štrlekovog Veszprema

Image
VARDAR JE NOVI PRVAK EUROPE: /

Čupić i Karačić slavili u finalu protiv Štrlekovog Veszprema

Nevjerojatna je zapravo volja s kojom je Karačić ušao u finalnu utakmicu. U polufinalnom ogledu protiv Barcelone iznesen je s terena zbog bolova u koljenu i njegov nastup bio je upitan, no vratio se i odigrao odličnu utakmicu protiv Veszprema.

Upisao je Igor tri pogotka u finalu, no puno su važnije njegove asistencije. S njih pet predvodio je organizaciju prvog europskog napada. Ako tim brojkama pridodamo pet golova i tri asistencije iz prve utakmice, Karačić je zasluženo na vrhu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladnokrvni Čupić potvrdio pobjedu

Iako se njihov ulazak u finale nakon izbacivanja Barcleone u polufinalu protumačio kao iznenađenje, u finalu je makedonska momčad pokazala da je dostojna naslova prvaka Europe. Kroz cijelu utakmicu nije mogla mađarska momčad nikako preći u vodstvo, a za to se prije svih pobrinuo Moraes koji je odigrao odličnu utakmicu. Završio je sa šest golova i kad je on bio na terenu Vardar je izgledao nezaustavljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Čupić završio je utakmicu kao drugi strijelac Vardara s pet pogodaka, ali je u samoj završnici pokazao hladnokrvnost te jednim pogotkom iz igre i jednim sedmercem zapečatio sudbinu Veszprema. U gubitničkoj momčadi u ofenzivi je prednjačio Kentin Mahe koji je zabio šest pogodaka, dok Manuel Štrlek nije nastupio u finalu.

U drugoj, utješnoj utakmici ovog Final Foura Barcelona je u raspucanoj utakmici s 40:35 svladala Kielce za koje je Luka Cindrić zabio tri pogotka te upisao tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo