VRIJEME JE ZA RUKOMET / Hrvatsku čeka pravi 'pakao' u drugom krugu Europskog prvenstva: Čekaju nas vječni rivali, ali i domaćini

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu prošlog tjedna za prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

29.12.2023.
8:34
Pixsell
VOYO logo

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju očekuje nastup na Europskom prvenstvu koje će se igrati u Njemačkoj od 10. do 28. siječnja 2024. godine. Kauboji su smješteni u skupinu B koja se igra u gradu Mannheimu, a protivnici naših rukometaša bit će Španjolska, Austrija i Rumunjska.

Image
SIJEČANJSKA GROZNICA /

Raspored utakmica Europskog rukometnog prvenstva 2024. u Njemačkoj

Image
SIJEČANJSKA GROZNICA /

Raspored utakmica Europskog rukometnog prvenstva 2024. u Njemačkoj

Prva utakmica bit će odmah i najteža. Pravi test za naše rukometaše očekuje ih 12. siječnja protiv Španjolske od 20.30 sati. Dva dana kasnije sastaju se Hrvatska i Austrija u istom terminu, a 16. siječnja uslijedit će okršaj Hrvatske i Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na smotri starog kontinenta početkom iduće godine sudjeluje 24 ekipe, od kojih su čak šest iz bivše Jugoslavije (Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Slovenija).

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru nastupaju ukupno 24 momčadi podijeljene u šest skupina po četiri reprezentacije, a iz svake skupine prolaze dvije najbolje momčadi. Sve te reprezentacije koje prođu u drugi krug, igrat će u dvjema skupinama u kojima će se nalaziti šest momčadi iz kojih će dvije najbolje tražiti prolazak u polufinale.

Čekaju nas teški protivnici

Ako izabranici Gorana Perkovca prođu prvi krug u skupini B, u novoj će grupi i igrati četiri utakmice s po dva prvoplasirana iz skupina A i C. Te utakmice igrat će se u Lanxess Areni u Kölnu, a tamo će vjerojatno iz skupine A proći domaćin Njemačka i naši stari rivali Francuzi. Dok iz skupine C mogu proći Crna Gora, Srbija, Mađarska ili Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ove godine unatoč tome što se prenose bodovi u sljedeću skupinu, to će biti iz samo jednog susreta, a s obzirom da u glavnoj rundi igramo čak četiri, to nije toliko važno, što je za RTL potvrdio i sam Goran Perkovac:

"Prva protiv Španjolske? Mislim da je to možda čak i mala prednost, jer Španjolska, kako turnir odmiče igra sve bolje i bolje, znači da možda u prvoj utakmici imamo još više šanse da ih dobijemo, ali to me ne opterećuje. Mislim da je i s nula bodova u sljedećem križanju imamo velike šanse jer sve reprezentacije možemo dobiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekaju nas teški protivnici koje ćemo trebati pobjeđivati u serijama za prolazak u polufinale, a kada se samo sjetimo prošle godine kada je za prolazak u četvrtfinale trebalo pobijediti Egipat, što nismo učinili, kasniji remi s Danskom nije bio dovoljan, a bila je to velika prilika.

Što više razmišljamo, sve više boli onaj poraz protiv Španjolaca u finalu Europskog prvenstva 2020. godine, kada nas je jedna lopta dijelila od osvajanja tog zadnjeg trofeja koji nam jedini nedostaje da kompletiramo "sveto trojstvo" s osvojenim Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvom. Tko zna hoće li ta prilika ikada više doći...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletan raspored Europskog rukometnog prvenstva pogledajte ovdje.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo