Rapsodija! Hrvatska ponizila moćnu Dansku!

Hrvatska je pravom rapsodijom razbila euroskog prvaka Dansku sa 32:21 i upisala četvrtu pobjedu na Olimpijskim igrama u Londonu.

4.8.2012.
11:59
VOYO logo

Igra Golužinih izabranika u Londonu je na doista impresivnoj razini, a način na koji su "razbili" Dansku ne ostavlja nikakvu dvojbu da su prvi favoriti za zlatnu medalju. U četiri utakmice skupine B Hrvatska je ostvarila četiri pobjede uz gol-razliku +48. Prvi krug natjecanja naša će izabrana vrsta zaključiti u ponedjeljak okršajem protiv Španjolske od 20.30 sati.

U današnjoj je utakmici u prvoj polovici prvoga poluvremena bilo dosta pogrešaka na obje strane, posebno na danskoj, ali u drugih se 15 minuta sve pretvorilu u "jednosmjernu ulicu". Hrvatski su rukometaši nizali kontru za kontrom, brzom su igrom uništavali suparnika i prednost je samo rasla. Do odmora se popela na +5 (14:9), a ni u nastavku Hrvatska nije skidala nogu s gasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokirani Danci su nemoćno gledali kako im Golužini igrači pune mrežu, a ni u napadu nisu imali puno uspjeha u probijanju hrvatske obrane.

Naša je reprezentacija najveću prednosti imala u 56. minuti (31:19), a ukupno je realizirala čak 10 od 11 kontranapada! Po pet pogodaka za Hrvatsku su postigli Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Zlatko Horvat, a Mirko Alilović je obranio 12 od 30 udaraca. Eggert i Lindberg su bili peterostruki strijelci za Dansku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo