[FOTO, VIDEO] HRVATSKA DO POBJEDE NAKON DRAMATIČNE ZAVRŠNICE: / Kauboji sami sebi zakomplicirali život protiv Bjelorusije

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtak je navečer teškom mukom pobijedila Bjelorusiju 25-23 u Areni Zagreb, na otvaranju drugog kruga EP-a.

18.1.2018.
22:00
PIXSELL
VOYO logo

HRVATSKA - BJELORUSIJA 25-23

HRVATSKA: Stevanović, Štrlek, Čupić, Vori, Karačić, Cindrić, Stepančić

KLUPA: Pešić, Mihić, Horvat, Musa, Mamić, Mandalinić, Gojun, Kopljar, Buntić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BJELORUSIJA: Saldacenka, Jurinjok (lijevo krilo), D. Rutenka (desno krilo), Karalek (pivot), Kuleš (lijevi vanjski), Šilović (desni vanjski), Nikulenkav (srednji vanjski)

KLUPA: Mackević, Babičev, Padšivalav, Baranav, Citov, Gajdučenko, Karvacki, Bohan, Harbuz, Puhovski

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hrvatska uzela bodove Bjelorusiji, nije to bila bajna partija Kauboja i pogreške koje su naši rukometaši radili u ovoj utakmici, neće moći ponavljati u narednim susretima protiv Norveške i moćne Francuske. Da, Hrvatskoj će trebati veliki zaokret ako misli slaviti u preostala dva dvoboja u skupini I.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz od Švedske od prije dva dana kao da je uzdrmao hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju, toliko da su nas i Bjelorusi pročitali u igri. Isto kao i Šveđani... Ali, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

KAUBOJI POČELI BORBU ZA POLUFINALE: Navijači ostali doma, pogledajte kako izgledaju tribine u Areni

Image

KAUBOJI POČELI BORBU ZA POLUFINALE: Navijači ostali doma, pogledajte kako izgledaju tribine u Areni

Nakon fantastične atmosfere koja je vladala u Splitu, dvoboj protiv Bjelorusije nažalost, nije odigran u punoj zagrebačkoj Areni. Premda dvorana na Laništu prima 15.000 gledatelja, na tribinama se okupilo oko 10.000 navijača. I to je neugodno iznenadilo. Mnogo sponzorskih karata očito nije bilo podijeljeno, pa su cijeli redovi sektora zjapili prazni. O gornjoj tribini nećemo ni govoriti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POZNATI NOVINAR BIJESAN ZBOG PRAZNIH TRIBINA: Je li ovo razlog što je zagrebačka publika podbacila?

LINO ČERVAR PROKOMENTIRAO DRAMU PROTIV BJELORUSIJE: ‘Bilo je teško, Bjelorusija je odigrala odlično’

Bjelorusi imali loptu na minus jedan 30 sekundi prije kraja susreta

Hrvatska je u tako mlakoj atmosferi ipak izborila pobjedu nakon dramatične završnice u kojoj su Bjelorusi imali loptu na minus jedan 30 sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, nisu zabili. Hrvatska je kontrolirala utakmicu veći dio utakmice, no u samoj završnici je nepotrebno dopustila Bjelorusima da se vrate u susret i umalo nam 'ukradu' bod.

PRVE REAKCIJE RUKOMETNIH LEGENDI: ‘Nije dobro, nesigurni smo, spori smo… S ovakvom igrom nemamo šansi’

U 24. minuti imali smo pet pogodaka viška (13-8) što je bila najveća prednost u prvom dijelu, a na odmor se otišlo s plus tri (15-12). U nastavku susreta Bjelorusija je nekoliko puta smanjila na samo dva gola zaostatka, pet minuta prije kraja i na svega pogodak zaostatka (23-22), da bi Uladzislau Kuleš 2:30 minute prije kraja izjednačio na 23-23. Minutu prije kraja Cindrić je zabio za 24-23, a u zadnjem napadu Bjelorusi su pogriješili i Marko Kopljar je zabio za potvrdu pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stepančić i Mamić najefikasniji

Hrvatsku su do pobjede predvodili Luka Stepančić i Marko Mamić sa po pet golova, Luka Cindrić je zabio četiri, a Željko Musa i Zlatko Horvat po tri gola. Kod Bjelorusa Andrej Jurinok je zabio šest golova, dok je Vjačeslav Saldasenka imao 12 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vode Norveška, Švedska, Hrvatska i Francuska sa po četiri boda, no Šveđani i Francuzi imaju utakmicu manje. U idućem kolu Hrvatska će 20. siječnja igrati protiv Norveške, a prije toga će snage odmjeriti Švedska i Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


EP rukomet (m), skupina I - 1. kolo Srbija - Norveška 27-32 (17-17) Hrvatska - Bjelorusija 25-23 (15-12)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. kolo - 20. siječnja Švedska - Francuska HRVATSKA - Francuska

3. kolo - 22. siječnja Srbija - Francuska Švedska - Bjelorusija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. kolo - 24. siječnja Srbija - Bjelorusija Švedska - Norveška HRVATSKA - Francuska


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVO JE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Faul u napadu sude Bjelorusima! Ne! Ostaje im lopta, bjeloruski izbornik je prije toga zvao minutu odmora. Ali ništa, probijanje...

59' - Luka Cindrić jedva zabija, teškom mukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Cindrić je pucao preko gola, tri minute do kraja i Bjelorusija ima napad za izjednačenje. Stevanović brani, ali novi napad ide Bjelorusima. Ovo nije dobro. Kauboji su pali u igri.

POZNATI NOVINAR BIJESAN ZBOG PRAZNIH TRIBINA: Je li ovo razlog što je zagrebačka publika podbacila?

54' - Horvat je promašio sedmerac, ali Štrlek je pokupio otpadak i zabio za ludnicu u Areni Zagreb! Ali Jurinok je vrlo brzo vratio na 23-21, Lino zove minutu odmora svega pet i pol minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Iako je dobio lakat u glavu prije minutu-dvije, Luka Cindrić se pribrao, digao s terena i zabio za 21-17.

48' - Sergej Šilovič žestoko je ušao u Luku Cindrića i suci mu nakon pregleda snimke očekivano pokazuju crveni karton.

43' - Horvat je sad vezao dva gola - 19-15 je za Kauboje. Červar je i dalje jako nervozan uz aut liniju, prosvjeduje na svaku sudačku odluku.

38' - Saldacenka je upisao svoju desetu obranu u utakmici. Zaredao je bjeloruski vratar s obranama.

34' - Stepančić nakon četiri minute nastavka zabija gol Hrvatske.

31' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

30' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Ivan Stevanović je skinuo sedmerac Harbuzu, a Luka Cindrić nije pogodio s 11-12 metara za povećanje vodstva Kauboja. Vodimo tri gola razlike i na terenu je doista sve manje-više dobro, pogotovo u napadu. Obrana opet igra loše i ne uspijeva zaustaviti brzi protok lopte kod Bjelorusa. Posebno na lijevo krilo prema Jurinjoku koji je s četiri gola trenutačno najbolji strijelac Bjelorusije. Stepančić je s četiri gola najbolji strijelac Hrvatske.

27' - Bjelorusija je napravila seriju 2-0 i sad je 13-10 za Kauboje. Jurinjok je zabio svoj četvrti gol na susretu.

25' - Hrvatska je u seriji, zabio je Stepančić svoj treći gol. Uz njega, Musa je zabio tri.

21' - Sjajan period Kauboja! Obrana Stevanovića, Stepančić zabija iz kontre i iznuđuje isključenje Karvatskog. Naša najveća prednost na utakmici - 11-7.

Galerija

18' - Novih +2 za Hrvatsku! Zabio je Marko Mamić koji je uzvratio Bjelorusima na gol.

18' - Jurinjok je ušao u seriju i sad je ponovno zabio.

14' - Lino Červar viče uz aut liniju, nema mira Lino, ne izgleda to dobro na terenu.

11' - Nije prošao lob Čupića sa sedmerca, skinuo je to vratar Bjelorusije Saldacenko. Zaredali smo s neiskorištenim napadima, Bjelorusi dolaze na -1. Ne izgleda dobro.

7' - Hrvatska je nakon dobrog otvaranja u tri uzastopna napada pogriješila.

5' - Dobro smo otvorili utakmicu, Željko Musa dvaput je dobio loptu na crtu i poentirao, a Štrlek je pojurio u kontru za 4-1.

4' - Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu i vezala dva uzastopna gola preko Stepančića i Muse, odnosno dva uspješna napada. Hrvatska vodi 2-0.

1' - Stepančićev prvi pokušaj vanjskog šuta skida vratar Bjelorusije, ali na svu sreću lopta nam se odbila za novi napad.

1' - POČELA JE UTAKMICA. SRETNO, HRVATSKA

20.23 - Čini se kako Kauboji neće imati podršku navijača kakvu su imali u Splitu u prvoj fazi. Arena Zagreb je poluprazna -TUŽNI PRIZORI IZ ZAGREBAČKE ARENE: Ništa od splitske atmosfere, Kauboji igraju pred polupraznim tribinama

20.13 - Član stručnog stožera Hrvatske Zlatko Saračević za kamere RTL-a kazao je kako će Kauboji započeti susret obranom 6-0.

19.30 - Kauboji su počeli sa zagrijavanjem uoči utakmice.

19.26 - Hrvatski reprezentativci večeras će istrčati u crvenim dresovima, nakon što su u Splitu u istima otvorili Euro protiv Srbije, a zatim nastupali u bijelim i plavim dresovima. Nadamo se kako će biti sretni za naše Kauboje.

Nakon poraza od Švedske ovog utorka prava na kiks na turniru više - nema! Kauboji na putu do polufinala natjecanja, što bi bilo sjajno ostvarenje za ovu talentiranu generaciju hrvatskih rukometaša, moraju pobijediti u svim trima utakmicama u drugom krugu (Bjelorusija, Norveška, Francuska).

Izbornik Hrvatske Lino Červar uoči utakmice drugog kruga s Bjelorusijom iskoristio je svoju treću zamjenu. Umjesto šutera Denisa Buntića, koji je iznenađujuće upao u sastav nakon ozljede najboljeg hrvatskog igrača Domagoja Duvnjaka, Lino je u momčad uvrstio mladog Marina Marića.

Buntić ponovno na tribinama

Buntić je nastupio na dvjema utakmicama na ovom Euru, ali nije se baš nešto posebno iskazao. Odigrao je ukupno 37 minuta na turniru i zabio jedva gola iz tri pokušaja.

S Marićem je Lino dobio novu opciju na crti, gdje dosad iskusni Igor Vori i Željko Musa nisu briljirali. Vori je u 114 minuta zabio samo tri gola, dok je Musa zabio jednog manje za 96 minuta. No tu krivicu ima i vanjska linija koja ih nije 'hranila' loptama, ta lopta nije imala tečnost, brzinu, kao niti intenciju guranja na crtu, što je i jednim dijelom zbog Červarove taktike.

Hrvatska i Bjelorusija igrale su dosad čak 11 međusobnih utakmica, uz devet pobjeda Kauboja i dva remija, a naši rukometaši slavili su u posljednjih pet dvoboja.

Bjelorusi samo dvaput ostali neporaženi protiv Hrvatske

Bjelorusi su samo dvaput ostali neporaženi - u prvom međusobnom srazu uopće u Minsku 1993. kada je kvalifikacijski susret za EP završio 23-23, te 2003. godine također u Minsku u doigravanju za EP (32-32).

DUGOGODIŠNJA NOĆNA MORA

Na Europskim prvenstvima Hrvatska i Bjelorusija su igrale tri meča i sva tri puta je slavila Hrvatska. Na Euru u Portugalu 1994. bilo je 29-21, na Euru u Danskoj 2014. 33-22, a na posljednjem EP-u u Poljskoj Hrvatska je bila bolja s 27-21.

KREĆU U BORBU ZA POLUFINALE: ‘Prijete sa svih strana, ali mi ćemo sada biti spremni’

Dvaput smo igrali i na Svjetskim prvenstvima - 2013. u Španjolskoj dvoboj osmine finala Kauboji su dobili s 33-24, a na SP-u lani u Francuskoj u skupini Hrvatska je slavila s 31-25.


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo