IPAK NISU USPJELE / Hrvatska poražena u posljednjoj utakmici EP: Prvo poluvrijeme za zaborav, drugo za nadu

Image

Nakon iznenađujuće bronce prije dvije godine u Danskoj, Hrvatska je na ovom EP upisala tek jednu pobjedu, jedan remi i četiri poraza te zauzela konačno 10. mjesto

16.11.2022.
12:32
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u svom je posljednjem nastupu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu izgubile od Švedske sa 27-31 (11-17) te su zauzele peto mjesto u skupini I drugog kruga. Tena Petika je sa šest golova bila najefikasnija kod Hrvatske, dok je Nathalie Hagman postigla osam pogodaka za Švedsku.

Hrvatskoj je za treće mjesto u skupini i mogućnost igranja utakmice za peto mjesto trebala pobjeda od najmanje 10 golova razlike, no svima je bilo jasno kako je to nerealan zadatak. Ipak, izabranice Nenada Šoštarića dobro su otvorile utakmicu, Tea Pijević obranila je sva tri prva pokušaja Šveđanki, dok je Ana Debelić realizirala prva tri napada za prednost od 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Šveđanke su se ekspresno vratile u utakmicu te povele već sa 5-4. Možda i ključni trenuci utakmice dogodili su se kod rezultata 6-6 kada je Hrvatska dobila priliku igrati dvije minute s igračicom više, ali umjesto da stvori prednost u sljedećih 1:17 minuta je pala u zaostatak 6-8 uz "zarađeno" isključenje. Šveđanke su već u prvom poluvremenu pobjegle na i na 17-8, da bi Hrvatska zatvorila prvi dio kako je i otvorila - s tri uzastopna pogotka s kojima je smanjila na 11-17

U 40. minuti Švedska je stigla do najveće prednosti od 10 razlike (14-24) i tada se malo opustila što je Hrvatska iskoristila i serijom 6-0 se vratila u utakmicu. Sedam minuta prije kraja Hrvatska se primaknula i na tri razlike (25-28) te imala napad, ali nije uspjela dodatno zakompicirati završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

HRVATSKA - ŠVEDSKA 27:31

60' Kraj utakmice. Hrvatska je izgubila. Kraljice šoka poražene su u prvom poluvremenu. Hrvatska je u drugom poluvremenu dodala gasa i pokaza sjajanu igru no ipak je prednost iz prvog poluvrmena bila nedostižna.

57' Krsnik sjajno pogađa za 26:30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Hrvatska je ponovno na zaostatku od četiri razlike. Pavlović je realizirala sedmerac, Hrvatska se obranila, a Šimara zabila iz kontre.

46' Kakva serija Hrvatske. Naše rukometašice napravile su seriju 6:0 i došle na četiri razlike od Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Hrvatska se probudila u posljednjih nekoliko minuta. Obrana sjajno funkcionira i zabijamo lagane golove iz kontre. Rezultat je 18:24 za Švedsku.

38' Hrvatska ne uspijeva zabiti ali niti se obraniti. Švedska nema milosti i Hrvatska je pred novim porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Tina Axner sjajno pogađa i postavlja visokih 12:20. Lara Burić je na drugoj strani zabila za 13:20.

31' Počelo je drugo poluvrijeme, Švedska je imala prvi napad i odmah ga realizirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Kraj prvog poluvremena. Hrvatska se dobro držala u prvih 15 minuta i zatim doživjela pad. Švedska vodi šest razlike.

29' Ježić je sada zabila i smanjila prednost Šveđanki na sedam razlike. Hrvatska se raspala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' Ponovno je Hrvatska zaštekala u napadu. Nenad Šoštarić pozvao je time out.

14' Tina Barišić sjajno prolazi kroz sredinu švedske obrane i postiže svoj prvi pogodak na prvenstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Hagman je realizirala prvi sedmerac na utakmici i dovela Švedsku u prvo vodstvo na utakmici

6' Hagman je sada otrčala dvije kontre i minimalizirala prednost Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' Ponovo je sigurna Ana Debelić i Hrvatska sada vodi 3:0.

3' Debelić je zabila sjajna dva gola za redom, a na drugoj strani svoju već treću obranu upisuje Tea Pijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Prvi napad imala je Hrvatska no nismo ga iskoristili.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas od 18 sati igra treću utakmicu drugog kruga, a protivnice Kraljicama šoka su Šveđanke. Izabranice Nenada Šoštarića poražene su u prethodne dvije utakmice ove faze natjecanja, a od Hrvatica su bolje bile nakon Slovenki i Dankinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske reprezentativke nemaju više izgleda za plasman u polufinale no daleko od toga da nemaju motiv za utakmicu protiv moćnih Skandinavki.

Image
DO ZADNJEG ATOMA SNAGE /

GALERIJA Bitka za Stožice: Evo kako su srčanost i bespoštedna borba Hrvatice odvele u drugi krug

Image
DO ZADNJEG ATOMA SNAGE /

GALERIJA Bitka za Stožice: Evo kako su srčanost i bespoštedna borba Hrvatice odvele u drugi krug

'Tamo je rukomet pokret'

"Prije svega ta utakmica može značiti da možemo preskočiti Švedsku i imati bolji plasman, što bi bilo lijepo jer znamo da je Švedska velesila. Tamo je rukomet pokret, nešto što se cijeni i to je za njih nacionalni simbol", rekao je Šoštarić u najavi za taj susret pa nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni koji kažu da to ništa ne znači da nemaju pojma o sportu, to nisu sportaši. Svaka utakmica reprezentacije znači jako puno svima nama koji trošimo vrijeme, živce, zdravlje i ostavljamo sve što imamo za boje Hrvatske", konstatirao je izbornik.

Šveđanke mogu u polufinale

Za razliku od Hrvatske, Švedska još uvijek ima priliku za prolazak u polufinale, ali samu u slučaju pobjede. Šveđanke imaju četiri boda te bi im za plasman među četiri najbolje reprezentacije Starog kontinenta trebao poraz Danske i pobjeda Slovenije kako bi se zatvorio krug u kojem one imaju najbolju gol razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Hrvatske i Švedske pratite na RTL 2 i na portalu Danas.hr od 18 sati. Europsko prvenstvo u rukometu gledajte i na našoj platformi Play.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo