ŠTO MISLE ORGANIZATORI? / Hrvatska ima jedan golemi problem u drugoj fazi Eura. Kauboji bi uoči nekih utakmica mogli proživljavati kaos

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Stvar je ovakva. Hrvatska u drugoj fazi natjecanja igra dvije utakmice u terminima od 15.30

19.1.2022.
9:26
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija doznala je i posljednja dva suparnika u drugom krugu Europskog prvenstva, bit će to reprezentacije Islanda i iznenađujuće Nizozemske. Island je u susretu posljednjeg kola B skupine pobijedio Mađarsku sa 31-30, dok je Nizozemska porazila Portugal sa 32-31.

Island je na koncu osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede i u drugi krug će, baš kao i Danska, te Francuska, prenijeti dva boda. Nizozemska je pak druga nakon iznenađujućih slavlja protiv Mađarske i Portugala, te minimalnog poraza od Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠOKIRAO JE SVE /

Bio je omražen, kritiziran zbog čudnih odluka i predviđao mu se krah. Tko je Hrvoje Horvat i može li napraviti čudo s Hrvatskom?

Image
ŠOKIRAO JE SVE /

Bio je omražen, kritiziran zbog čudnih odluka i predviđao mu se krah. Tko je Hrvoje Horvat i može li napraviti čudo s Hrvatskom?

Hrvatska će drugi krug otvoriti 20. siječnja u Budimpešti protiv Crne Gore, dva dana kasnije igrat će protiv Danske, a 24. siječnja protiv Islanda. Posljednju utakmicu drugog kruga hrvatska vrsta će imati 26. siječnja protiv Nizozemske. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine izborit će plasman u polufinale.

Međutim, Hrvatska bi mogla imati dodatan problem u nastavku natjecanja. Osim što je našu reprezentaciju pokosila korona i izbornik je već de facto promijenio cijelu momčad, nastao je i problem s terminima odigravanja utakmica i testovima na koronu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastao je veliki problem

Stvar je ovakva. Hrvatska u drugoj fazi natjecanja igra dvije utakmice u terminima od 15.30, one protiv Crne Gore u Budimpešti u četvrtak i one u ponedjeljak protiv Islanda. Protiv Danske igraju u subotu u 20.30, a protiv Nizozemske u 18 sati sljedeće srijede.

No, uoči utakmica s Crnom Gorom i Islandom, dakle ovima koje najranije počinju, Hrvatska bi mogla imati velikih problema. Naime, glavno je pitanje tu kako točno EHF planira provesti testiranja na koronu na dan utakmice, a da rezultati stignu na vrijeme. Do sada su rezultati stizali dosta kasno čak i kada se utakmica igrala u 18 sati, odnosno, dva ili tri sata uoči početka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, rezultati testova na koronu stižu u trenucima kada je izbornik već sve posložio, odredio plan i taktiku i kada računa na sve svoje raspoložive rukometaše. I bude li netko od rukometaša pozitivan, ili više njih, nastat će pravi kaos. Ako su rezultati kasnili uoči utakmica u 18 sati, kako će tek onda biti s ovima u 15.30? Hoće li se igrači morati testirati u ranu zoru? Hoće li rezultati stizati nekoliko minuta uoči utakmice? Pitanje je to koje će EHF morati riješiti, ali sumnjamo da će se rješenje svidjeti rukometašima.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo