KAKAV PORAZ / Kraljice šoka opet šokirale: 'Ugasile' su se u završnici, ispustile plus šest i ostale bez četvrtfinala i OI

Image
Foto: Profimedia

Ključnu utakmicu hrvatske ženske rukometne reprezentacija u borbi za četvrtfinale SP-a protiv Mađarske u ponedjeljak od 18 sati mogli ste pratiti na RTL Kockici i platformi Voyo, a tekstualni prijenos na portalu Net.hr

11.12.2023.
13:38
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska - Mađarska

22-23

Hrvatske rukometašice imale su sve, velikih plus šest, a onda su se u posljednjih desetak minuta 'ugasile' i izgubile od Mađarske 23-22 te tako ostale bez četvrtfinala Svjetskog prvenstva, ali i kvalifikacija za Olimpijske igre.

Image
KLJUČNA UTAKMICA NA SP-U /

Idemo djevojke, čitava nacija je uz vas: 'Domoljublje nam je jako bitno, svjesne smo prilike koju imamo protiv Mađarica'

Image
KLJUČNA UTAKMICA NA SP-U /

Idemo djevojke, čitava nacija je uz vas: 'Domoljublje nam je jako bitno, svjesne smo prilike koju imamo protiv Mađarica'

Povele smo preko Blažević sa sedam metara, pa se obranili i imali napad za plus dva, no ishitreno je šutirala Milosavljević, što su Mađarice kaznile i iz kontre izjednačile. Potom su uslijedili golovi Ježić i Zadravec kojima smo u 4. minuti imali prvi put plus dva (3-1). Nakon gola Mičijević za 4-2, imali smo nekoliko prilika da odemo i na plus tri, jer sjajna je na golu bila i Pijević koja je zaustavila pet od prvih sedam šuteva Mađarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna je stigla u 12. minuti kada je Mađarska dočekala prvi gol nakon osam minuta i smanjila na 4-3. Ipak, nakon toga povezali dva gola preko Mičijević i Ježić te smo u 14. minuti prvi puta imali plus tri (6-3). U 17. minuti prvi put smo imali priliku da odemo na plus četiri, no ponovno smo bili ishitreni u napadu. Zato ishitreni nismo bili tri minute kasnije kada smo preko Barišić prvi put otišli na četiri gola prednosti (9-5). Obrana je jako dobro funkcionirala u tom prvom poluvremenu na krilima odlične Pijević, pa smo tako Mađarsku od 21. do 27. minute ostavili bez gola, a onda preko Mičijević prvi put otišli i na plus pet (10-5).

U samoj završnici prvog poluvremena Mađarska je povezala dva gola, a imale su priliku i za treći, no ukazala se Pijević pa se na odmor otišlo s 11-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obranili smo i prvi napad u nastavku kada smo Mađarice natjerali na pasivan napad, a onda je na drugoj strani Blažević izborila sedmerac koji je u vodstvo 12-8 pretvorila Milosavljević. U prve četiri i pol minuta nastavka nismo primili gol, da bi onda preko Ježić opet stigli do velikih plus pet (13-8). Uslijedilo je razdoblje u kojem se igralo gol za gol, a u 40. minuti imali smo priliku da odemo prvi put na plus šest, no nismo ju iskoristili iz prvog pokušaja, ali zato jesmo iz drugog, te smo u 41. minuti preko Barišić otišli na plus šest (17-11). U 42. minuti vidjeli smo i majstoriju Blažević kada nam je 'gorilo' pod nogama za 18-12, da bi onda i preko Zadravec imali priliku za plus sedam, ali zicer joj je obranila golmanica Mađarske. Ostali smo i s igračicom manje isključenja Milosavljević, što su Mađarice iskoristile i s četiri gola u tri minute stigle na samo minus dva (19-17).

Seriju protivnica prekinuli smo golom Milosavljević sa sedam metara, koje je izborila Blažević. Potom je Milosavljević zabila još jednom iz igre, pa potom i sa sedam metara za novih plus četiri (22-18). No, Mađarska se nije predavala, uzvratila je s tri uzastopna gola za samo minus jedan tri i pol minute prije kraja. Jednostavno nismo imali rješenja u napadu, a u 58. minuti Mađarska stigla i do izjednačenja (22-22). U posljednjoj minuti stigle su i do prvog vodstva 23-22, da bi onda Milosavljević promašila sedmerac za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je tako ostala bez četvrtfinala, ali srušeni su i snovi o kvalifikacijama za Olimpijske igre. Završili smo četvrti u skupini s pet bodova, iz Švedske, Crne Gore i Mađarske, a ispred Senegala i Kameruna.

Najefikasnija u reprezentaciji Hrvatske bila je Dejana Milosavljević s osam golova, dok je Katrin Gitta Klujber postigla devet pogodaka za Mađarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo