UtAKMICA ODLUKE / Hrvatska se oprostila od borbe za medalju: Danska pokazala silu i slomila Kraljice Šoka

Image
Foto: Grafika Danas.hr - PIXSELL

Utakmicu u tekstualnom prijenosu pratite uživo na našem portalu od 18 sati.

12.11.2022.
13:56
Grafika Danas.hr - PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske rukometašice doživjele su poraz i u drugoj utakmici glavne runde Europskog prvenstva, a u subotu su u Ljubljani bolje od njih bile Dankinje sa 26-17 (14-8).

Najbolja u hrvatskoj reprezentaciji bila je Katarina Pavlović sa šest pogodaka, tri je postigla Lara Burić, a po dva Valentina Blažević te sestre Paula i Stela Posavec. Tea Pijević je završila dvoboj sa 11 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske rukometašice su protiv Danske bile pod imperativom pobjede, jer su samo dva boda ostavljala izabranice Nenada Šoštarića u igri za polufinale. Promašeni 'zicer' Katarine Ježić i nerealizirani sedmerac Valentine Blažević na početku dvoboja bili su loša najava onoga što će se događati na parketu Arene Stožice u Ljubljani.

Dodajmo tome i da je "kraljicama šoka" bilo potrebno gotovo sedam minuta za prvi pogodak, a onda još osam za drugi, rezultat na polovici prvog poluvremena i nije bio toliko loš, jer su Dankinje imale pet pogodaka prednosti (2-7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je obrana na čelu s Teom Pijević (6 obrana) djelovala prilično dobro, napad je bio nedopustivo sterilan da bi se moglo razmišljati o pobjedi. Naime u prvih 20 minuta Hrvatska je postigla tri pogotka, od toga samo jedan iz igre. No, tada su od 21. do 24. minute hrvatske rukometašice postigle tri uzastopna gola i stigle na samo tri pogotka zaostatka (6-9).

Danska se odvojila na kraju prvog poluvremena

U zadnju minutu poluvremena Hrvatice su ušle sa -4 (8-12), a onda je u razmaku od 45 sekundi Tranborg dvaput s vanjske pozicije zatresla mrežu i donijela Danskoj ugodnih +6 (8-14) za drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak drugog poluvremena pokazao je da hrvatska reprezentacija može igrati ravnopravno protiv Dankinja kojima je na obranu "5-1" trebalo više od devet minuta za prvi pogodak u nastavku. Hrvatska je u tom razdoblju došla do tri gola i smanjila zaostatak na -3 (11-14).

Hrvatska došla na minus dva

Došle su Šoštarićeve izabranice i na -2 (13-15), ali to je bila posljednja prilika da utakmica dobije dramatičan zaplet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je uslijedila danska serija od tri gola za 13-18, da bi nakon pogotka iz kontranapada Andree Hansen ta prednost ponovno narasla na +6 (14-20) u 48. minuti. Kad je Vinter Burgaard pogodila za sedam golova prednosti (14-21) bilo je jasno da će se Hrvatska oprostiti od pokušaja novog ulaska u borbe za odličja.

UŽIVO

HRVATSKA - DANSKA 17:26

60' Kraj hrvatskih snova. Danska je slavila 26:17 i ostavila Hrvatsku bez borbe za medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Poraz Hrvatske je neizbježan, Danska sada povećava svoju prednost.

49' Danska dolazi do prednosti od sedam razlike. Lara Burić vrlo brzo to smanjuje na šest razlike, no Danska je na korak do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Pavlović ponovno realizira sedmerac, a na drugoj strani Danska također realizira sedmerac

38' Danska je zabila prvi pogodak u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' Pijević jednu loptu "hvata živu", a Stela Posavec zabija. Nije još Danska zabila u drugom dijelu…

32' Dobro otvaramo drugo poluvrijeme. Pavlović je realizirala sedmerac, obrana sjajno reagirala, a na drugoj strani zabila je Debelić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Tranborg sjajno pogađa iz vana, na drugoj strani promašuje Lara Burić, a Danska u posljednjim sekundama dolazi do još jednog gola. Rezultat na poluvremenu je 14:8 za Dansku.

25' Hrvatska se oporavila i uhvatila priključak ali Danska zabija dva laka gola i ponovno odlazi na pet razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' Valentina Blažević pogađa iz teške pozicije i smanjuje na četiri razlike.

21' Hrvatska ponovno radi tehničku grešku s igračicom više. Pijević brani udarce Dankinjama ali napad ponovno ne funkcionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' Serija promašaja na obje strane, Pavlović sjajno realizirala sedmerac.

11' Hrvatska ne izgleda dobro. Zabili smo samo jedan gol u 11 minuta i Danska vodi pet razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' Blažević zabija prvi gol na utakmici, Danska vodi tri razlike

6' Dankinje su sada promašile sedmerac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' Valentina Blažević promašila je sedmerac

2' Danska odmah otkriva svoje najubojitije oružje. Iz kontre zabijaju za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica, Danska je imala prvi napad, Hrvatska se obranila dva puta za redom i Dankinje zabijaju iz trećeg pokušaja.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas od 18 sati igra drugu utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva. Protivnik je Danska, brončana reprezentacija s posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prvoj utakmici drugog kruga izgubila od Slovenije rezultatom 26:18 i tako šanse za polufinale svela na minimum. Hrvatskoj danas igra isključivo pobjeda protiv Danske.

Dankinje su u prvom susretu drugog dijela slavile protiv Mađarske rezultatom 29:27 i tako upisale dva važna boda na putu prema polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE ODUSTAJU /

Kraljice Šoka najavile utakmicu s Danskom: 'Slovenija je zaboravljena'

Image
NE ODUSTAJU /

Kraljice Šoka najavile utakmicu s Danskom: 'Slovenija je zaboravljena'

"Znali smo da je Europsko prvenstvo uvijek naporno. I u Danskoj smo imali puno utakmica. Tamo smo imali još veće probleme, jer nismo znali raspored. Ne smijem se na to obazirati i na taj način gledati. Moramo vidjeti u čemu su bili problemi u prijašnjim utakmicama i probati ih anulirati, što više smanjiti, tako da možemo u ove dvije utakmice pokazati što zapravo možemo. Imam osjećaj da nismo pokazali što sve možemo i moramo, jer moramo bolje", komentirala je Dora Kalaus i nastavila

Dankinje pokazale slabosti

"Dankinje su u prvom dijelu natjecanja pokazale da nisu toliko jaka reprezentacija kao što se predstavljaju. Igraju one moderan, brz rukomet, ali vjerujem da možemo protiv njih igrati. Vjerujem da možemo zaustaviti njihove jače strane, brze golove iz tranzicije i s krila, ali možemo to zatvoriti i pokazati svoje jače strane, što, nažalost, do sada nismo. Još uvijek je sve otvoreno. Moramo se fokusirati na zadnje dvije utakmice, pokazati što možemo i uz malo sreće mislim da možemo daleko", rekla je Dora Kalaus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu s Danskom najavio je i trener reprezentacije Nenad Šoštarić

"Sve je otvoreno. Ima jako puno kombinacija i mogućnosti. Osnovna stvar je da se fokusiramo na sebe i da shvatimo da svi moramo biti na najvišem nivou da bi ostvarili nekakav rezultat. Danska izgleda dobro, ali su pokazali dosta oscilacija. Mađarska ih je držala 'u šahu' do 58. minute. U zdanje dvije, tri minute su minus dva pretvorile u plus tri. Imaju izuzetnu ekipu, sve su igračice iz Lige prvaka i to ne u bilo kakvim klubovima. Jaka im je vanjska linija, imaju dva izuzetno jaka pivota, super vratarke, a njihovi najbolji strijelci su krila. Protiv Mađarske sam prvi put vidio da mijenjaju po dvije igračice za obranu. Znači da i one traže odmor za pojedine igračice. S njima treba odigrati savršenu obranu. Bitno je kad uđemo u faul, da u njemu ostanemo do kraja. Ne možemo ovisiti u napadu samo o igri Valentine Blažević i Stele Posavec. Moraju dobiti pomoć s bočnih vanjskih pozicija. Svi moraju preuzimati odgovornost", kazao je Šoštarić.

Utakmicu pratite na RTL-u, aplikaciji Play, a tekstualni prijenos uživo pratite na našem portalu.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo