HRVATSKA - PORTUGAL 25:24: / Kauboji nakon preokreta i drame do važne pobjede koja nas drži u igri za Tokio; Čupić odigrao čudesnu utakmicu

Image

Utakmicu ste mogli gledati u prijenosu uživo na RTL televiziji i platformi RTL Play

13.3.2021.
19:56
VOYO logo

Druga utakmica olimpijskog kvalifikacijskog turnira - Montpellier

HRVATSKA - PORTUGAL 25:24

HRVATSKA: Šego - Martinović, Duvnjak, Mamić - Horvat, Musa, Mandić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PORTUGAL: Capdeville - Moreira, A. Silva, Gomez - Portela, Salina, Branquinho

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu je navečer u Montpeilleru, na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, nakon drame i uz puno sreće, u dvoboju u kojem smo gubili i šest razlike u jednom trenutku i u kojem je Portugal čitavo vrijeme vodio, ipak ostvarila ključnu, bitnu a vjerujemo i povijesnu pobjedu. Ivan Čupić zabio je 9 golova iz 9 pokušaja, igrao je čak 58 minuta igre, a Luka Cindrić je zabio pobjednički gol 15 sekundi prije kraja. Ukoliko pobijedimo Tunis, plasirat ćemo se na OI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratili se iz mrtvih

"Mi ne znamo bez drame, pokazali smo da znamo u trilerima", kazao je nakon dvoboja RTL-ovojInes Godi izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat.

Izabranici Hrvoja Horvata su se "vratili iz mrtvih" jer su veći dio utakmice odigrali jako loše, a početkom drugog dijela, kao što smo napisali gore, gubili su sa šest razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih 15 minuta uslijedio je veliki preokret kojeg su začetnici bili krila Ivan Čupić i David Mandić, a u dramatičnoj završnici presudila je Cindrićeva kvaliteta.

Unatoč pobjedi, Hrvatska ne ovisi sama o sebi, jer mogu ispasti u slučaju da u zadnjem kolu Portugalci dobiju Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je odigrala vrlo blijedo prvo poluvrijeme u kome je gotovo cijelo vrijeme bila u rezultatskome rezultatu s posve bezidejnom igrom u napadu. Postignuto je samo devet golova u prvih 30 minuta i Portugalci su propustili priliku steći puno veću prednost od 12-9, s koliko se otišlo na odmor.

Čupić, Mandić i Cindrić povukli Hrvatsku u drugom dijelu do pobjede

U drugo poluvrijeme se ušlo i još gore, pa Horvatovi izabranici u 36. minute gube s čak šest razlike (10-16). U 41. minuti sa po dva gola Ćupića i Mandića Hrvatska smanjuje na 14-16, a potom u više navrata dolazi na samo jedan gol razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 54. minuti naš najbolji igrač Ćupić pogađa za izjednačenje (21-21), a dvije minute prije kraja Duvnjak iz protunapada pogađa prazni gol Portugalaca za vodstvo Hrvatske 24-23.

Branquinho pogađa s krila za 24-24, a dvadeset sekundi prije kraja Luka Cindrić preuzima odgovornost i postiže pobjednički gol za 25-24 i produžetak nade za Tokio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve dvije ekipe iz skupine izboriti će plasman na Olimpijske igre

"Kaubojima" preostaje još utakmica protiv Tunisa u nedjelju

U hrvatskim redovima najbolji igrač bio je Ivan Čupić sa 9 golova iz devet udaraca, dok su Cindrić i Mandić postigli pod četiri gola. Portugalce je predvodio Iturriza s pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz naše skupine igraju Francuska i Tunis.

Prve dvije ekipe iz skupine izboriti će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Turnir 2 za OI - Montpeiller 2. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - Portugal 25:24 (9:12) Francuska - Tunis


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedili smo.

59' - Vooodimo 24:23. Konačno vodimo, vratilo nam se 7-6. Dule je zabio na prazan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Pavlović u prodoru. Devet metara. Vrijeme u ovim trenucima radi protiv nas. Čupić devet od devet. Kakav je to sad gol bio. Drži nas Čupko u utakmici.

57' - Devet metara za Hrvatsku. Kakva drama, hoćemo li uspjeti? Time-out je tražio Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Ivan Čuuupiććć za 21:21.

51' - Šeeegoooo brani. Šteta, otišla je lopta u aut. Nikako da se dokopamo napada za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Lukaaa Cindrić je uspio probiti za 19:20 Portugala.

49' - Cindrić za Marića za -1 (18:19). Drugi gol Marića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Marić je sad izguran. Imamo napad. Maandiććć. Zabio je svoj 4 gol, Čupić ima 7 golova. Krila su nam raspoložena.

44' - Obrana nas opet izvlači. Portugalci su sada bezidejni u napadu, rade puno pogrešaka, a Duvnjak je opet ukrao jednu loptu i uposlio Čupića koji je zabio za minus jedan i tu smo hvala Bogu više. Njegov sedmi gol večeras. Napokon smo se trgnuli, obrana djeluje puno bolje, a ono što je najvažnije, zabili smo nekoliko laganih golova i stigli Portugalce.

41' - Ajmoooo Hrvatskaaa... Mandić je iz kontre zabio za -2 (14:16). Tri od tri za Mandića. Opet su Portugalci pogriješili u napadu, Duvnjak je ukrao loptu, poslao na lijevu stranu do Mandića koji je zabio za smanjenje zaostatka Uspjeli smo se vratiti, Portugalci su pali i idemo to iskoristiti sad...

40' - Ivan Čupić 6-6 golovi i pokušaji. Ovo nije slučajno da je on naš najbolji rukometaš. Drži nas Čupko u igri, kako-tako...

40' - Gotovo svaki napad smo pasivni ili na rubu pasivnosti. Evo nam sad sedmerca.

38' - David Mandić zabija drugi vezani gol Kauboja. Obranili smo se i jurnuli u tranziciju koju smo završili golom. Time out zovu Portugalci.

37' - Čupić ne promašuje, Čupić ne staje, sad je realizirao sedmerac za -5 (11:16). To je njegov četvrti realizirani sedmerac, peti gol na susretu.

35' - Manuel Gaspar brani Mamiću za svoju šestu obranu večeras. Neće pa neće.

Image
HRVATSKA POLAKO TONE: /

Pogledajte kako se Portugalci poigravaju s našom obranom, izveli su krasan cepelin

Image
HRVATSKA POLAKO TONE: /

Pogledajte kako se Portugalci poigravaju s našom obranom, izveli su krasan cepelin

32' - Gaspar iz Sportinga zaustavio je udarac Duvnjaka koji je indisponiran, izgubljen.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme. U ovih preostalih 30 minuta rasplest će se i sudbina hrvatskog rukometa sljedećih godina. Ukoliko se ne plasiramo na OI, bit će to kraj jedne generacije.

30' - Poluvrijeme je - 12:9 za Portugal. Imali smo crnu rupu preko osam minuta bez gola. Nije dobro, ne igramo dobro, moramo se probuditi. Dojma smo da su Portugalci mogli uvjerljivije voditi. Moramo se resetirati ako želimo vidjeti Tokio.

27' - Areja zabija za najvećih +4 u ovom dvoboju za Portugal. I to iz cepelina.

23' - Ne zabiješ zicer i onda dobiješ gol. 11:8 za Portugal.

22' - Manuel Gaspar je obranio Martinoviću zicer. Šteta...

20' - Nakon gola Portugalaca, Mandić je uzvratio za 8:9 Portugala.

19' - Čupić sa sedam metara zabija svoj treći današnji gol za 7:8 Portugala.

18' - Silva nije zabio, Karačić je pokušao brzo zabiti na prazan gol ali nije uspio. Šteta... Time-out Portugal.

17' - Luka Cindrić je zabio za 6:7 Portugala.

15' - Luka Cindrić je promašio, nemamo rješenje u napadu. Ne zabijamo, ne stvaramo poziciju za šut. Sve neke stare boljke koje i tu vidimo.

11' - Portugal vodi 6:3. Ne izgledamo dobro.

8' - Martinović je zabio izvana za 2:2. Trebali bi više Martinovića koristiti u ovoj utakmici.

6' - Malo je golova, evo kontre Portugalaca za 2:1. Vodi Portugal.

5' - 33-godišnji Fabio je zabio prvi gol za Portugal u ovom dvoboju, onaj za 1:1. On je inače rukometaš Porta, kluba koji je dao najviše rukometaša u reprezentaciji Portugala.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska.

18.28 - Veliki problem Portugalu se stvorio u obrani, jer su ostali bez prvog vratara pokojnog Quintane koji je šokantno iznenada preminuo s 32., ali i bez centralnog igrača Borgesa, te njegovog najvećeg pomagača Duartea. Tu će Perreira imati najveće muke. Portugalci će igrati za njega a Kauboji za OI.

18.27 - Na redu je himna Portugala.

18.26 - Na redu su himne. Prva je Lijepa naša. Ustanite dame i gospodo.

18.25 - Portugalci su strašno napredovali posljednjih godina. Puno ulažu u rukomet, imaju jaku ligu, jaču od naše. Sve nas to brine uoči utakmice.


Hrvatska rukometna reprezentacija danas nastavlja borbu za nastup na Olimpijskim igrama. U subotu su na rasporedu susreti 2. kola, a sastaju se Hrvatska – Portugal i Francuska – Tunis. Prve dvije ekipe iz skupine izboriti će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

"Bilo je što je bilo, danas je nova utakmica. Danas nam je plan dogovoriti neke stvari na treningu. Portugalci su također igrali jučer svoju prvu utakmicu i napravili su neke izmjene u sastavu. Moramo pokušati upiti što više informacija o njima i spremiti se", rekao je Čupić u najavi utakmice pa zaključio:

"Jučerašnje prvo poluvrijeme je recept kako Hrvatska treba igrati. Ali to i fizički dosta umara i nije lako igrati tako 60 minuta. Ali jučer je 30-40 minuta izgledalo kako treba. A za Olimpijadu i i ostala natjecanja protiv jačih momčadi treba to trajati duže. Nadam se da ćemo danas uspjeti dignuti tempo i prelomiti utakmicu na našu stranu."

Utakmica Hrvatske i Portugala na rasporedu je od 18:30, a moći ćete ju pratiti u prijenosu uživo na RTL televiziji i platformi RTL Play. Tekstualni prijenos pratite uživo na portalu Net.hr.

Portugalci su dobri

Inače, Portugal je rukometna reprezentacija koja je napravila najveći iskorak u posljednjih desetak godina. Šesto mjesto na Europskom prvenstvu 2020. godine i 10. na Svjetskom prvenstvu ove, to najbolje potvrđuje. Na svakom od tih natjecanja milimetri su ih dijelili od ulaska u krug onih koji se bore za medalju. U Austriji, Švedskoj i Norveškoj prošle godine na europskoj smotri u skupini su izbacili Francusku. U drugom krugu, Slovenija ih je pobijedila u ključnom susretu i ostavila bez polufinala. Slično je bilo i u Egiptu prije mjesec i pol dana. Tada su u najvažnijoj utakmici minimalno poraženi od Norveške (29:28), i morali su propustiti nokaut fazu.

Hrvatska danas svakako mora pobijediti misli li proći na Olimpijske igre. Ako izgubimo, onda gubimo šanse za prolazak u Tokio. No Portugal je pokazao na proteklom SP-u, ali i jučer da su iznimno dobra momčad. Pobijedili su Tunižane 7 razlike.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo