EKSKLUZIVNO: / Evo zašto je smijenjen Balićev trener!

U razgovoru za Sportski.

17.4.2012.
8:52
VOYO logo

U tri dana se sve preokrenulo. Izgubili ste od Vardara, od prve momčadi SEHA lige postali ste treća i na kraju ste 'potjerali' trenera. Što se to događa u klubu? "Ma gledaj, malo već to dugo traje. Cijela završnica SEHA lige nije u duhu kako smo trebali završiti sezonu. Mi smo napravili cijelu seriju relativno loših utakmica, makar je sezona ukupno bila relativno dobra. Ja ne želim sada pričati protiv trenera, ali u situaciji koja je, išlo se na jedno rješenje koje je nama u klubu najlakše trenutno za riješiti. Time ne želim umanjiti rezultate Ivice Obrvana u ovoj sezoni, jednostavno je u klubu takva situacija da mi nastojimo dovesti do jednog normalnog funkcioniranja kluba."

Dakle, razmišljali ste o smjeni Ivice Obrvana i prije poraza od Vardara? "Ma gledaj, nije se razmišljalo o smjeni, nego jednostavno, obavljali su se razgovori s igračima i direktori, i glavni menadžer, i sportski direktor došli su do određenih zaključaka da pojedini igrači na koje mi računamo nisu baš u najboljem odnosu s trenerom. Ne da nisu, nego to je dosta prikriveno, sve ono, znaš, igrači pričaju s trenerom jedno, a ispadne drugo. Tako da trener nije ni imao pravu situaciju. Neki su igrači bili nezadovoljni s ovim, neki su bili nezadovoljni s onim... Ja bih sada bio nekorektan kad bih rekao da Obrvan nije posao odradio korektno. Makar, ja bih recimo bio sretniji da smo izgubili od Barcelone, a pobijedili Vardar i osvojili SEHA-u. To vam je kao golman – obrani nemoguće, a primi pet pacerskih golova", objasnio je Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači nisu bili zadovoljni Obrvanom? "Ja ću vam reći. Igrači su bili nezadovoljni trenerom. Znate, s igračima je uvijek teško i ne stajemo mi na stranu igrača. Dapače, i oni će biti kažnjeni, i to dobro. Ovaj poraz nama je nametnuo dosta problema i za njega se mora odgovarati, neće biti oprosta. Napravio nam je lošu situaciju i pred hrvatski derbi s Nexeom i pred utakmicu s Kielom. Naši pojedini igrači su preplaćeni za obaveze koje imaju i to je jedan od razloga svega ovoga. Bit će ubuduće smanjivanja i rezanja troškova. Konkretno, budžet ćemo morati srezati za 30 posto u novoj sezoni.

Mislite li da je Slavko Goluža taj pozitivan šok? Pa gledajte, sigurno da će Goluža napraviti pozitivan šok. Promjena je dobra, išli smo na rješenje koje je normalno. Slavko ima tu i dosta igrača u reprezentaciji i nadamo se da će se uklopiti. Ali tu puno ovisi i o igračima. Oni su ti koji su bili psihički potpuno nepripremljeni za utakmicu s Vardarom, mislili su 'lako ćemo'. Mi smo ušli u seriju slabih rezultata od utakmice sa Sutjeskom, pa s Lovćenom, koju smo izgubili, i tako dalje... i na kraju smo pukli. Meni je drago da se klub s Obrvanom korektno rastao i njemu su kroz neko novo vrijeme vrata kluba ponovno otvorena. On je za mene izuzetno dobar i korektan trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li Zagreb šanse protiv Kiela, momčadi koja u Bundesligi ima skor 27:0? Pa trebali bismo imati, ako se uzmu u obzir ove kazne koje ćemo odrezati igračima. One će za naše uvjete sigurno biti drastične. Bit će takve da će ih debelo zagolicati. A pola toga mogu riješiti ako pobijede Kiel, a drugu polovicu ako osvoje hrvatsko prvenstvo i Kup bez poraza, tako će ići prijedlog Upravnom odboru. Mi protiv Kiela igramo dobro, dobili smo ih već dvaput, triput u prošlosti. A sad, možemo pobijediti tri, četiri razlike, a možemo izgubiti s deset. Realno je da se to vrti na dva, tri razlike za nekog", zaključio je Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo